Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kur Rīgā meklēt labākos kokteiļus? jeb kā es bārmeņu konkursu vērtēju

March 26, 2017 1 Comment

Ieraksts tapis sadarbībā ar “Pernod Ricard” – foto: blogeru žūrija – Linda Vilmansone, Linda Tellgrena un Anda Kārkliņa

Kad saņēmu uzacinājumu piedalīties “Absolut Invite” konkursa žūrijā, vērtējot Latvijas labāko bārmeņu sniegumu, gatavojot oriģinālus kokteiļus. Šajā brīdī aizdomājos par to, kas tad īsti ir labs kokteilis. Manas pirmās atmiņas saistās ar studentu gadiem, kad ar draudzenēm devāmies atzīmēt īpašus notikumus, pasūtot mohito vai “Nevainīgo balzāmu”, kura sastāvā bija persiku liķieris, saldais krējums, Rīgas Melnais balzāms. Jāatzīstas, ka man šie kokteiļi garšo joprojām (nepazīstu nevienu, kam pie sirds neietu svaigs vēss mohito!).

Laika gaitā mana gaume ir nedaudz mainījusies, tagad labprāt ļaujos arī neparastākām garšu kombinācijām, īstajā noskaņojumā nebaidos pasūtīt arī pavisam “crazy” kokteiļus. Kas manā skatījumā ir labs kokteilis? Lūk, daži kritēriji:
  • Pareizs garšu līdzsvars – visas garšas harmoniski sadzīvo, vienai izteiktāk dominējot
  • Kokteiļa gatavošanā izmantots kvalitatīvs alkohols – tāpat kā labs ēdiens sākas, pirmkārt, ar augstvērtīgām izejvielām, tā arī kokteiļi
  • Dabīgs dzēriena sastāvs – bārs, kurā dzērienos izmanto pašu gatavotus sīrupus, uzlējumus utt., to vienmēr jautāju, ja iegriežos jaunā vietā.
  • Dzēriena izskats – diezgan subjektīvs kritērijs, bet man patīk lakoniski noformēti dzērieni, it īpaši, ja tie ir klasiskie kokteiļi. Nekādi papīra lietussargi vai spīdīgas bārkstis!
  • Bārmeņu prasmes – glāzēm jābūt spodrām, bāra letei kārtīgai utt. Atkalpošanai jābūt patīkamai un neuzkrītošai. Bārmenim jāspēj paskaidrot dzērienu sastāvs un ieteikt manai gaumei piemērotākais.
Paturot prātā visas šīs lietas, 23.martā Mill Rīga telpās kopā ar divām burvīgām dāmām – Lindu Vilmansoni un Andu Kārkliņu piedalījāmies kā blogeru žūrijas locekles, vērtējot Latvijas bārmeņu veikumu pēc tādiem pašiem kritējiem kā galvenā žūrija, kuras sastāvā bija Jakob Sundin, viens no konkursa Absolut Invite dibinātājiem 2012.gadā, kā arī viens no zināmākajiem un cienījamākajiem bārmeņiem Skandināvijā. Tāpat žūrijā būs arī restorāna Ferma īpašnieks, šefpavārs vadītājs Māris Astičs, kā arī kokteiļu eksperts Edgars Grišulis

Kopā nobaudījām un vērtējām 8 kokteiļus no  Home Bar, Pagalms, Kasha Gourmet, Mākonis Coctails&Design, Cloud Nine, The Left Door Bar, Hotel Bergs, COD. Katrā komandā bija divi bārmeņi, kuru savas prasmes rādīja tādās kategorijās kā komandas prezentācija, dzēriena vizuālā pievilcība, garša un smarža, kā arī brenda atspoguļošana – dzēriena sastāvā kā pamatelementam bija jābūt “Absolut Vodka”. Teikšu, ka vērtēšana bija gan ļoti interesanta, gan izaicinājumu pilna.

Katra no komandām bija piedomājusi gan pie sava kokteiļa priekšnesuma un stāsta, gan pasniegšanas veida un vizuālā noformējuma. Netrūka ne disko mūzikas, ne deju un dažādu vizuālo triku. Bet pāri visam tomēr garša! Pārsteidzoša, uzmundrinoša, atmiņas rosinoša, uz brīdi aizsapņoties liekoša. Kopumā visus kokteiļus varēja iedalīt trijās grupās – interpretācija par klasiku, nostaļģiskās mūsmāju garšas, Āzijas notis. Interesantākās no tām: līčijas, mežrozītes, kumīns, dilles, cidonijas, lavandas, kafīra laims, anīss…. Kopā ar Lindu un Andu izveidojām šādu TOP5 – Cloud Nine, Pagalms, Mākonis Cocktails & Design, Bergs, COD. Blogeru specbalvu piešķīrām bārmeņiem no “Cloud Nine”, viņi pagatavoja svaigi atspirdzinošu kokteili “Absolut Thai Sour“, kurā dominējošā bija kafīra laima garša. Tas gan smaržoja, gan garšoja neaizmirstami!

Galveno balvu no žūrijas – iespēju piedalīties Absolut Invite pasaules finālā – Zviedrijā, kā arī gada garumā kļūt par Absolut sadarbības bārmeni, kopā apceļojot pasaules labākos bārus, sīvā cīņā izcīnīja Mākonis Coctail&Design pārstāvētā komanda, kuras sastāvā bija bārmeņi Rihards Piternieks un Ilmārs Munkevics. Apsveicu!

Kur Rīgā nobaudīt labākos kokteiļus? Lūk, dažas adreses iedvesmai! Savas iecienītākās vietas esmu atzīmējusi ar **.

Kasha Groumet – Stabu iela 14, FB lapa
COD** – Tēratas iela 45, FB lapa
Pagalms – Kronvalda bulvāris 2B, FB lapa
Cloud 9 – Strēlnieku iela 1B, FB lapa
Mākonis** – Stabu iela 42, FB lapa
The Left Door Bar** – Antonijas iela 12, FB lapa
Bergs Berga Bazārs, Elizebetes iela 83/85, FB lapa 
Home Bar – Grostonas iela 21, FB lapa

Uzvarētāji – “Mākonis Coctail&Designe” komanda: bārmeņi Rihards Piternieks un Ilmārs Munkevics

Profesionālā žūrija – Jakob Sundin, Edgars Grišulis, Māris Astičs

“Home Bar” gatavotais kokteilis

“Bergs” gatavotais kokteilis

“The Left Door Bar” gatavotais kokteilis

Uzvarētājkokteilis – pamatgaršas: cidonijas un medus

“Kasha Gourmet” komanda darbībā

Fotogrāfijas: Krišjānis Eihmanis

Filed Under: Apskati, Dzērieni, Notikumi Tagged With: Absolut Invite, Degvīns, Kokteilis

« Divkrāsu kokteilis ar zemenēm
Kokosriekstu braunijs »

Comments

  1. Laura says

    March 27, 2017 at 13:16

    Forši! Man ļoti patīk kokteiļi Left Door bar, XIII un COd :)) jāsaka, ka arī Mute bija super labi un Mākonim ar nav ne vainas :))

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in