
Recepte tapusi sadarbībā ar A/S “Dobeles Dzirnavnieks”
Izcili aromātiska kūka tavam svētku galdam – tai ir izcila tekstūra un patīkama garša, ko dod burkāni un valrieksti. Skaistam noslēgumam un papildus vitamīniem to izdekorē ar dzērvenēm!
Izejvielas kūkai:
- 250 ml eļļas
- 145 g cukura
- 3 olas
- 540 g burkānu (5-6 burkāni)
- 110 g sakapātu valriekstu
- 375 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
- 2 ēd. k. cepamā pulvera
- 0.5 tējk. cepamās sodas
- 2 tējk. piparkūku garšvielu (piemēram, kanēlis, krustnagliņas, kardamons, koriandrs, muskatrieksts u.c)
Izejvielas glazūrai:
- 30 g sviesta istabas temperatūrā
- 80 g krēmsiera istabas temperatūrā
- 1 tējk. citrona miziņas (var pievienot pēc izvēles)
- 240 g pūdercukura
- Dekorēšanai – dzērvenes un pūdercukurs
Gatavošana:
- Sakarsējiet krāsni līdz 180 grādiem. 23 cm cepamo formu noklājiet ar cepamo papīru, maliņas ietaukojiet ar kripatiņu sviesta.
- Nomizojiet un sarīvējiet burkānus uz rupjās rīves.
- Ar mikseri vai virtuves kombainu saputojiet eļļu, cukuru un olas. Pievienojiet burkānus un valriekstus. Samaisiet visu ar koka karoti.
- Bļodā kopā samaisiet miltus, cepamo pulveri, sodu un izvēlētās piparkūku garšvielas.
- Abu bļodu saturu apvienojiet un samaisiet ar koka karoti. Mīklu lejiet iekšā sagatavotajā pannā, izlīdziniet mīklas virspusi un cepiet krāsnī 1 stundu 15 minūtes. Atdzesējiet 5 minūtes, izņemiet no formas un atdzesējiet pilnībā. Ja augšpusē kūka ir pacēlusies “ar kalniņu”, to ar maizes nazi līdzeni nogrieziet un apgrieziet kūku ar apakšu uz augšu dekorēšanai.
- Gatavojiet glazūru – saputojiet sviestu ar krēmsieru, pievienojiet citrona miziņu. Pakāpeniski maisot, pievienojiet pūdercukuru. Pārsmērējiet kūkai. Dekorējiet ar dzērvenēm un pūdercukuru.
Sakiet, vai tiešām jāpievieno divas ēdamkarotes cepamā pulvera?
Jā! :) Daudz miltu un daudz burkānu!