Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Svētku burkānkūka

16 novembra, 2017 2 komentāru

Recepte tapusi sadarbībā ar A/S “Dobeles Dzirnavnieks”

Izcili aromātiska kūka tavam svētku galdam – tai ir izcila tekstūra un patīkama garša, ko dod burkāni un valrieksti. Skaistam noslēgumam un papildus vitamīniem to izdekorē ar dzērvenēm!

Izejvielas kūkai:

  • 250 ml eļļas
  • 145 g cukura
  • 3 olas
  • 540 g burkānu (5-6 burkāni)
  • 110 g sakapātu valriekstu
  • 375 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 2 ēd. k. cepamā pulvera
  • 0.5 tējk. cepamās sodas
  • 2 tējk. piparkūku garšvielu (piemēram, kanēlis, krustnagliņas, kardamons, koriandrs, muskatrieksts u.c)  

Izejvielas glazūrai:

  • 30 g sviesta istabas temperatūrā
  • 80 g krēmsiera istabas temperatūrā
  • 1 tējk. citrona miziņas (var pievienot pēc izvēles)
  • 240 g pūdercukura
  • Dekorēšanai – dzērvenes un pūdercukurs

Gatavošana:

  1. Sakarsējiet krāsni līdz 180 grādiem. 23 cm cepamo formu noklājiet ar cepamo papīru, maliņas ietaukojiet ar kripatiņu sviesta.
  2. Nomizojiet un sarīvējiet burkānus uz rupjās rīves.
  3. Ar mikseri vai virtuves kombainu saputojiet eļļu, cukuru un olas. Pievienojiet burkānus un valriekstus. Samaisiet visu ar koka karoti.
  4. Bļodā kopā samaisiet miltus, cepamo pulveri, sodu un izvēlētās piparkūku garšvielas.
  5. Abu bļodu saturu apvienojiet un samaisiet ar koka karoti. Mīklu lejiet iekšā sagatavotajā pannā, izlīdziniet mīklas virspusi un cepiet krāsnī 1 stundu 15 minūtes. Atdzesējiet 5 minūtes, izņemiet no formas un atdzesējiet pilnībā. Ja augšpusē kūka ir pacēlusies “ar kalniņu”, to ar maizes nazi līdzeni nogrieziet un apgrieziet kūku ar apakšu uz augšu dekorēšanai.
  6. Gatavojiet glazūru – saputojiet sviestu ar krēmsieru, pievienojiet citrona miziņu. Pakāpeniski maisot, pievienojiet pūdercukuru. Pārsmērējiet kūkai. Dekorējiet ar dzērvenēm un pūdercukuru.

Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Augu eļļa, Burkāni, Burkānkūka, Citrona miziņa, Dobeles dzirnavnieks, Dzeramā soda, Dzērvenes, Eļļa, Krēmsiers, Piparkūku garšviela, Pūdercukurs, Svētku galdam, Valrieksti

« Cepumi ar sēkliņām
Rudzu piparkūkas »

Comments

  1. Inga says

    17 novembra, 2017 at 18:54

    Sakiet, vai tiešām jāpievieno divas ēdamkarotes cepamā pulvera?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      20 novembra, 2017 at 18:34

      Jā! :) Daudz miltu un daudz burkānu!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...