Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kāpostu BBQ salāti

19 augusta, 2019 Leave a Comment

‘Coleslaw’ jeb kāpostu salāti mūsmājās nu jau vairākus gadus iecienītākie salāti, ko pasniedzu pie grilētas gaļas. Aizdaram klasiskajā receptē izmantoju krēmīgu mērci, bet šovasar esperimentēju un gatavoju šos salātus ar svaigākām garšām. 

Kāpostu salātu mērcei par pamatu ņēmu “Kikkoman” ‘PONZU’ mērci. Ar ko tā atšķiras no parastās sojas mērces? ‘Ponzu’ ir viegla mērce, kas gatavota no “Kikkoman” dabiski raudzētas sojas mērces, citronu sulas un etiķa. Ponzu  apvieno maigu etiķa un citronu skābumu ar kvalitatīvas sojas mērces sāļo garšu. Pievienojot to ēdieniem, uzreiz iegūstam patīkamu līdzsvaru starp sāļo un svaigi skābeno. 

‘Ponzu’ vēsturiski ir tradicionāla mērce Japānas virtuvē, tomēr savu nosaukumu tā ir aizguvusi no holandiešu valodas, kurā vārds “pons” nozīmēja “sprādziens”, šajā gadījumā – garšu sprādziens.

Ierasti pievienoju šo mērci, marinējot gaļu pirms grilēšanas. Vispār es vairs nespēju iedomāties gaļas marinādes pagatavošanu bez sojas mērces – izvēlos vienu no visām un zinu, ka rezultāts mani nepievils. Pievienojot ‘ponzu’ mērci salātiem, mēs arī iegūstam citrusa garšas notis un patīkamo ‘umami’. Izmēģiniet! 

Izejvielas:

  • maza kāpostgalva 
  • 2 jaunie burkāni
  • 1 sarkanā paprika 
  • maza koriandra buntīte, sakapāta 
  • sezama sēkliņas pārbēršanai 

Mērcei: 

  • 2 ēdamkarotes ‘Ponzu’ mērces
  • 2 tējkarotes medus vai cita šķidra saldinātāja 
  • 2 ēdamkarotes eļļas 
  • 2  tējkarotes sezama sēklu eļļas  

Gatavošana: 

Kāpostu smalki sagriež un samīca ar rokām, tas salātiem dos sulīgumu. Burkānus un papriku sagriež smalkos salmiņos. Visu liek lielā bļodā un samaisa ar koriandru. 

Pagatavo salātu mērci, sajaucot kopā visas sastāvdaļas. Pārlej salātiem un samaisa. Pārkaisa ar sezama sēkliņām. 

Recepte tapusi sadarbībā ar “Kikkoman” 

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Salāti Tagged With: Burkāni, Coleslow, Kāposti, Kikkoman, Koriandrs, Medus, Paprika, Ponzu, Sarkanā paprika, Sezama eļļa, Svaigs koriandrs

« Aprikožu sorberts
Nektarīnu un cukīni marmelāde »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...