Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kāpostu BBQ salāti

August 19, 2019 Leave a Comment

‘Coleslaw’ jeb kāpostu salāti mūsmājās nu jau vairākus gadus iecienītākie salāti, ko pasniedzu pie grilētas gaļas. Aizdaram klasiskajā receptē izmantoju krēmīgu mērci, bet šovasar esperimentēju un gatavoju šos salātus ar svaigākām garšām. 

Kāpostu salātu mērcei par pamatu ņēmu “Kikkoman” ‘PONZU’ mērci. Ar ko tā atšķiras no parastās sojas mērces? ‘Ponzu’ ir viegla mērce, kas gatavota no “Kikkoman” dabiski raudzētas sojas mērces, citronu sulas un etiķa. Ponzu  apvieno maigu etiķa un citronu skābumu ar kvalitatīvas sojas mērces sāļo garšu. Pievienojot to ēdieniem, uzreiz iegūstam patīkamu līdzsvaru starp sāļo un svaigi skābeno. 

‘Ponzu’ vēsturiski ir tradicionāla mērce Japānas virtuvē, tomēr savu nosaukumu tā ir aizguvusi no holandiešu valodas, kurā vārds “pons” nozīmēja “sprādziens”, šajā gadījumā – garšu sprādziens.

Ierasti pievienoju šo mērci, marinējot gaļu pirms grilēšanas. Vispār es vairs nespēju iedomāties gaļas marinādes pagatavošanu bez sojas mērces – izvēlos vienu no visām un zinu, ka rezultāts mani nepievils. Pievienojot ‘ponzu’ mērci salātiem, mēs arī iegūstam citrusa garšas notis un patīkamo ‘umami’. Izmēģiniet! 

Izejvielas:

  • maza kāpostgalva 
  • 2 jaunie burkāni
  • 1 sarkanā paprika 
  • maza koriandra buntīte, sakapāta 
  • sezama sēkliņas pārbēršanai 

Mērcei: 

  • 2 ēdamkarotes ‘Ponzu’ mērces
  • 2 tējkarotes medus vai cita šķidra saldinātāja 
  • 2 ēdamkarotes eļļas 
  • 2  tējkarotes sezama sēklu eļļas  

Gatavošana: 

Kāpostu smalki sagriež un samīca ar rokām, tas salātiem dos sulīgumu. Burkānus un papriku sagriež smalkos salmiņos. Visu liek lielā bļodā un samaisa ar koriandru. 

Pagatavo salātu mērci, sajaucot kopā visas sastāvdaļas. Pārlej salātiem un samaisa. Pārkaisa ar sezama sēkliņām. 

Recepte tapusi sadarbībā ar “Kikkoman” 

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Salāti Tagged With: Burkāni, Coleslow, Kāposti, Kikkoman, Koriandrs, Medus, Paprika, Ponzu, Sarkanā paprika, Sezama eļļa, Svaigs koriandrs

« Aprikožu sorberts
Nektarīnu un cukīni marmelāde »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in