Salātu recepšu un variāciju ir tik daudz. Tomēr ir tādi salāti, pie kuriem atgriežos ik reiz no jauna – varbūt pamainu kādu sastāvdaļu, lai interesantāk, bet pamata lietas paliek tās pašas. Man patīk sātīgums no auna (turku) zirņiem un bulgura, stiprums no olīvām un svaigums no dārzeņiem.
Šie salāti ir piemēroti ņemšanai līdzi uz darbu pusdienu kastītē. Ja iespējams, mērci iesaku tomēr ielikt atsevišķi un pievienot tieši pirms ēšanas. Uz veselību!
Izejvielas 2-3 porcijām:
- 250 grami tomātu
- 150 grami gurķu
- sauja rukolas un salātu lapu
- 80 grami sīpola
- 250 grami vārīta bulgura
- 200 grami vārītu auna (turku) zirņu
- 180 grami ‘kalamata’ olīvu
Mērcei:
- 1 ēdamkarote auksta spieduma olīveļļas
- 1 ēdamkarote baltvīna etiķa
- sāls pēc garšas
Gatavošana:
Tomātus, gurķus, salātu lapas, rukolu un sīpolus sagriež gabaliņos. Pētersīļus sasmalcina.
Pagatavo mērci, samaisot mazā bļodiņā visas sastāvdaļas.
Salātu bļodā liek bulguru, auna (turku) zirņus, dārzeņus un zaļumus. Pārlej ar mērci un samaisa. Liek uz šķīvjiem, pāri kārto olīvas.
Atbildēt