![](https://lindasvirtuve.lv/wp-content/uploads/2021/07/IMG_7282-768x1024.jpg)
Kad gaidu ciemos vairāk viesu, tad panna cottu negatavoju mazos trauciņos, bet gan vienā lielā, lēzenā traukā. Tad katrs pats var cienāties un ielikt sev vēlamo porciju.
Izejvielas:
80 grami cukura
500 ml saldais krējums
250 ml piens
2 ēdamkarotes vaniļas pastas vai ekstrakta
2-3 ēdamkarotes želatīna (atkarībā no stipruma – attiecību pret šķidrumu skatīt uz iepakojuma)
Mērcei:
400 grami svaigu zemeņu bez kauslapiņām
2 ēdamkarotes skābas sulas (es parasti izmantoju citronu, laimu vai marakuju)
2 ēdamkarotes cukura
piparmētras un ziediņi dekorēšanai
Gatavošana:
80 mililitros/gramos auksta ūdens ieber želatīnu un samaisa. Noliek malā uzbriest uz 10-15 minūtēm.
Mazā katliņā ieber cukuru, ielej saldo krējumu un pienu, pievieno vaniļu. Lēnām maisot, karsē, līdz gar katliņa malām parādās mazi burbulīši un uz šķidruma virsmas parādās nedaudz tvaiks.
Katliņu noņem no uguns un tajā iemaisa želatīnu, turpina maisīt vienu minūti, lai želatīns pilnībā izšķīst.
Lēnām šķidrumu lej lēzenā traukā, atdzesē 15 minūtes. Tad trauku pārliek ledusskapī un sastindzina 4 stundas.
Gatavo zemeņu mērci: sagriež gabaliņos zemenes, pievieno sulu un cukuru, samaisa. Noliek malā “sasuloties” uz aptuveni 10 minūtēm.
Zemeņu mērci pārlej pāri panna cottai vai pasniedz atsevišķā trauciņā. Dekorē ar piparmētru zariņiem un ēdamām puķēm.
![](https://lindasvirtuve.lv/wp-content/uploads/2021/07/IMG_7297-768x1024.jpg)
![](https://lindasvirtuve.lv/wp-content/uploads/2021/07/IMG_7285-768x1024.jpg)
![](https://lindasvirtuve.lv/wp-content/uploads/2021/07/IMG_7279-769x1024.jpg)
Atbildēt