Ļoti svaigs un ātri pagatavojams ēdiens, kurā galvenais uzsvars uz svaigu tunci. Tā marinēšanai izmantoju “Kikkoman” terijaki marinādi – tā ir pagatavota pēc autentiskas japāņu receptes, no dabiski raudzētas sojas mērces, vīna un īpaši izvēlētām garšvielām.
“Teri” tulkojumā no japāņu valodas nozīmē “glazēts/ar spīdumu”, “yaki” – grilēts/cepts. Marinādes sastāvā esošais cukurs gatavošanas procesā ēdienam piedod glazējumu un vieglu saldenumu. Turklāt šajā receptē marināde arī palīdz sezama sēkliņām pieķerties pie tunč
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
Izejvielas (2 porcijām):
- 300 grami tunča filejas (2 gabali)
- 3 ēdamkarotes “Kikkoman” terijaki marinādes
- 1 tējkarote “Kikkoman” sezama eļļas
- 1 ēdamkarote baltā sezama sēkliņu
- 1 ēdamkarote melno sezama sēkliņu
- 2 ēdamkarotes srirača majonēzes
- pasniegšanai – salātu lapas, lociņi, gurķi, tomāti, svaigs koriandrs, avokado
Gatavošana:
- Sajauc kopā terijaki marinādi ar sezama eļļu. Marinādē liek tunča gabalus un atstāj uz vairākām stundām. Marinēšanas laikā gabalus apgroza.
- Uz lēzena šķīva uzber baltās un melnās sezama sēkliņas. Tunča gabalus tajās apvārta no visām pusēm.
- Uzkarsētā grilā tunci cep 1 minūti no katras puses. Sagriež plānās šķēlītēs, pasniedz ar zaļumiem. Pāri pārlej sriračas majonēzi.
Atbildēt