Ramen zupa ir izcili piemērota dienām, kad gribas sasildīties vai vienkārši aromātisku sildošu un viegli pagatavojamu ēdienu. Piedevas variē pēc savas gaumes – dārzeņus, sēnes, gaļu. Es izvēlējos gatavot zupas veģetāro versiju ar šitake sēnēm un lapu kāpostu. Vegāniskajā variantā nepievieno olu.
Zupas bāzei šoreiz izvēlējos jauno “Kikkoman” produktu – ramen zupas bāzi. Tā ir ļoti piemērota kā zupu pamats – to vienkārši iemaisa karstā ūdenī un tālāk viss atkarīgs no paša vēlmēm – es zupai pievienoju ramen tvaicētās nūdeles, bet vari izvēlēties arī udon, soba vai kādu pastas veidu. Zupas bāze ir piemērota vegāniem.
Ja steidzies, vari izlaist soli ar ķiploka un ingvera apcepšanu.
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
Izejvielas 4 porcijām:
- 50 g kaltētu šitake sēņu (vai 200 gramu svaigu sēņu)
- 4 kāti lapu kāposta (‘kale’)
- eļļa cepšanai
- 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un smalki sakapātas
- 3 cm gara ingvera sakne, nomizota un smalki sakapāta vai sarīvēta
- 4 olas
- 200 grami tvaicētu ramen nūdeļu
- 1 ēdamkarote “Kikkoman” dabiski raudzētas sojas mērces
- 110 ml “Kikkoman” ramen zupas bāzes
- maza buntīte lociņu, sagriezta gabaliņos
Gatavošana:
- Šitake sēnes liek bļodiņā un aplej ar karstu ūdeni tā, lai tās būtu pilnībā nosegtas. Atstāj uz 15 minūtēm ievilkties. Nolej ūdeni, sēnes sagriež plānās šķēlītēs. Ja izmanto svaigas sēnes, tās notīra un sagriež šķēlītēs.
- Pannā ielej 3 ēdamkarotes ūdens un 1 ēdamkaroti sojas mērces. Lapu kāpostu atdala no kātiem un ar rokām saplucina mazākos gabalos. Liek uz pannas. Pannu uzkarsē un, pa laikam apmaisot, sautē, līdz kāposta gabali kļuvuši mīkstāki (3-4 minūtes).
- Uzkarsētā eļļā uzcep olas kā vēršacis.
- Uzkarsētā eļļā zupas katlā pāris minūtes cep ķiploku un ingveru (ja izmanto svaigas sēnes, apcep arī tās). Pielej litru ūdens, uzvāra. Ūdenī liek nūdeles un vāra 1.5 minūti. Pievieno ramen zupas bāzi, samaisa. Zupai pievieno šitake sēnes un lapu kāpostu.
- Lej bļodiņās, katrā liek vienu vēršaci un pārkaisa ar lociņiem.
Atbildēt