Soba nūdeles ir neatņemama japāņu virtuves sastāvdaļa. Tradicionāli tās gatavo no griķu miltiem un pasniedz aukstas nūdeļu salātos vai siltas zupā ar daši buljonu. Japāņi joprojām soba ēdienu pasniedz vecgada vakarā, tam pat ir īpašs nosaukums “Toshikoshi” soba. Tāpat šo nūdeļu ēdienu baudīšanai ir īpaši restorāni, kuros pasniedz dažāda veida soba variantus.
Šoreiz izvēlējos gatavot soba nūdeļu salātus – arī šo ēdienu var baudīt gan karstu, gan aukstu – tas padara nūdeļu bļodu par lielisku variantu līdzņemamām pusdienām, jo tās nav nepieciešams uzsildīt.
Nūdeļu gatavošanai izmantoju ‘Kikkoman’ sezama mērci – tā ir izteikti krēmīga ar patīkamu grauzdēta sezama garšu. Šī mērce ir ideāli piemērota arī kā uzkodu un salātu mērce, pasniedzot kopā ar tvaicētiem dārzeņiem, nūdelēm, tofu sieru un pavasara rullīšiem.
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
Izejvielas 4-6 porcijām:
- 250 grami soba (griķu) nūdeles
- sāls
- zaļie salāti, dīgsti vai citi zaļumi
- 1 garais gurķis, izgrieztas sēklas un sagriezts šķēlītēs
- 100 grami zirņu pākstis, sagrieztas salmiņos
- 100 grami redīsu, sagriezti šķēlītēs
- 200 grami ‘Kikkoman’ sezama mērces
- sezama sēkliņas pārbēršanai
- maza buntīte lociņu, sagrieztu pārbēršanai
Kraukšķīgā vista:
- 500 grami šķēlēs sagrieztas vistas filejas (katrai porcijai viena šķēle)
- 2 olas, viegli sakultas
- 50 grami miltu
- 1 ēdamkarote sāls
- 1 paciņa ‘Kikkoman’ panko rīvmaizes
- eļļa cepšanai
Gatavošana:
- Vistu apviļā miltos, kas sajaukti ar sāli. Tad apviļā olā un panko rīvmaizē. Cep uz pannas uzkarsētā eļļā vai aerogrilā.
- Lielā katlā uzvāra ūdeni, kam pievienots sāls. Liek tajā nūdeles un vāra 4 minūtes. Nokāš ūdeni. Nūdeles nedaudz atdzesē. Sajauc ar 150 gramiem sezama mērces.
- Kārto ēdienu bļodās – sāk ar nūdelēm. Apkārt liek zaļumus, gurķi, zirņu pākstis, redīsus. Centrā kārto cepto vistas fileju. Pāri pārlej atlikušo sezama mērci. Pārkaisa ar sezama sēkliņām un lociņiem.
-
Atbildēt