Vispazīstamākais is nosaukums šim ēdienam ir “french toast”, bet es parasti izmantoju tā francisko nosaukumu “pain perdu” jeb ‘pazaudetā maize”. Iemesls – šo ēdienu gatavo no iepriekšējās dienas maizes, kas nedaudz apgužuvusi un citādi netiktu izmantota.
Francūži šo brokastu ēdienu gatavo to brioša maizes – arī es parasti izmantoju pašceptu brioša maizīti, kas ir vienu vai divas dienas veca. Vienkāršākā variantā, protams, var izmantot “veikala maizi”.
Šoreiz pagatavoju vienkārši mērci ar gabaliņos sagrieztām zemenēm, nedaudz citrona sulas un karote cukura.
Izejvielas:
- 6-8 šķēles dienu vecas maizes (vislabāk brioša)
- 3 olas
- 75 grami cukura (no tiem es liku 50 gramus brūnā cukura)
- 1 tējkarote vaniļas pastas vai 2 tējkarotes vaniļas cukura
- šķipsna sāls
- 200 ml piena
- 50 ml saldā krējuma
- sviests cepšanai
Gatavošana:
- Bļodā ar plakanu dibenu (lai varētu mērcēt maizi) sakuļ olas ar cukuru un sāli. Pievieno vaniļu, pienu un saldo krējumu, atkal sakuļ.
- Pannā izkausē sviestu tā, lai parādās mazi burbulīši.
- Katru maizes šķēli iemērc no abām pusēm olu un krējuma masā tā, lai tā kārtīgi sasūktos ar šķidrumu. Liek uz pannas un cep zeltaini brūnas no abām pusēm.
- Pasniedz ar svaigām ogām, pūdercukuru, kļavu sīrupu vai citām piedevām pēc savas gaumes.
Atbildēt