Lieldienas laiks ir īstais brīdis gatavot ēdienus ar biezpienu. Šī recepte ir pavisam vienkārša un būs pa spēkam par iesācējiem. Ja darbojies virtuvē ar bērniem, vari viņiem uzticēt gan krēma maisīšanas, gan kārtošanas glāzēs darbiņus.
Vislabāk desertu pasniegt vertikālā traukā, lai būtu labi redzamas visas krāsainās kārtas. Vari to pagatavot stundu pirms pasniegšanas un līdz likšanai galdā uzglabāt ledusskapī.
Deserta recepte ir no veikalu tīkla top! recepšu krājumiem, kuros vari ieskatīties iedvesmai sezonāliem ēdieniem. Video receptes atradīsi šeit.
Izejvielas 2-3 porcijām:
- 100 g melleņu
- 100 g zemeņu
- 250 g saldā krējuma
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 180 g biezpiena
- 2 zemenes dekorēšanai
- 2 piparmētras zariņi dekorēšanai
Gatavošana:
- Atsevišķos traukos sablendē mellenes un zemenes.
- Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Putukrējumā iecilā biezpienu – līdz viendabīgai masai.
- Pilda glāzēs – apakšā liek mellenes, tām pa virsu pusi no biezpiena masas, tad zemeņu kārtu, tai pa virsu – atlikušo biezpienu. Dekorē ar gabaliņos sagrieztam zemenēm un piparmētru zariņiem.
Atbildēt