Pavasaris nāk ar iespēju biežāk būt svaigā gaisā un saules lutinātiem – gardākai kopā būšanai pagatavoju ZEMEŅU, RABARBERU UN BALTĀS ŠOKOLĀDES KŪKU.
Kopā ar kūku pasniedzu “DĀRZA SIDRUS”: kūkai vislabāk piestāvēs pussausie sidri Cidonija un Rabarbers. Tāpat iesaku nogaršot arī jaunumu saldajos sidros – Meža ogu panna cottu. Forši, ka nav aizmirsti arī tie, kuri alkoholu nelieto – iespēja izvēlēties starp Karamelizēto ābolu un Zemeņu putukrējumu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegāde un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.
Izejvielas:
- 90 grami sviesta
- 200 grami baltās šokolādes
- 40 grami cukura
- 2 olas, viegli sakultas
- 140 grami miltu
- 1.5 tējkarote cepamā pulvera
- 3 rabarberu kāti, sagriezti mazos gabaliņos
- 150 grami zemeņu, bez kātiņiem un sagrieztas uz pusēm
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
- Ar cepamo papīru izklāj 20 vai 23 cm diametra formu.
- Mazā katliņā uz zemas liesmas uzsilda sviestu un balto šokolādi. Maisot izkausē, lai nepaliktu šokolādes gabali (svarīgi uzkarsēt ļoti lēnām un tad var uguni izslēgt un maisot ļaut šokolādei izkust), šokolādi nedrīkst pārkarsēt, tad tā “sadalīsies elementos”. Ļauj atdzist aptuveni 10 minūtes.
- Šokolādes masu pārliek lielākā bļodā, pievieno cukuru, olas, miltus un cepamo pulveri. Maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla (pēc konsistences mīkla būs bieza). Iemaisa rabarberu gabaliņus.
- Mīklu lej sagatavotajā formā un pa virsu kārto zemeņu pusītes ar griezuma vietu uz augšu, tās viegli iespiežot mīklā.
- Cep 45 minūtes (ja virspuse kļūst pārāk brūna, uzklāj foliju). Izņem no krāsns un pilnībā atdzesē. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Atbildēt