Skolēnu brīvlaikā bērnu ēdināšana dažreiz ir pienākums, kuram dažkārt nepietiek ne laika, ne spēka (šādas dienas noteikti piedzīvo visi vecāki!) – tad nāk talkā īsceļi uz maltītēm, kas ir pietiekami veselīgas, bet kuru gatavošana neaizņem milzumu laika. Viena no manām idejām – dārzeņu zupa uz misu zupas pulvera pamata.
Vasaras dārzeņus var izmantot no sava (vai vecmāmiņas) dārza novāktos vai arī veikalu plauktos atrodamos. Pavisam ātrajai versijai var izmantot saldētu dārzeņu maisījumu. Sātīgākai zupai iesaku pievienot vistas fileju (var izmantot sagatavotus vistas ‘leftoverus’), tofu vai vārītu, uz pusēm pārgrieztu olu (to ieliek zupas porcijā pirms pasniegšanas).
Kā zupas pamatu izmantoju ‘shiro’ jeb baltās miso zupas maisījumu – tas ir gatavots no sojas pupiņām un rīsiem. Fermetācijas process aizņem līdz diviem mēnešiem. Šīs zupas garša ir ar izteiktām ‘umami’ notīm. Zupas pulverim jau ir pievienotas wakame jūraszāles, kaltēti kviešu gabaliņi un sīpolloki. Līdz ar to zupas ātrajai versijai nez piedevām arī būs jūtama tekstūra – tā nebūs vienkārši “tukšs” buljons.
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
Izejvielas 3 porcijām:
- 1 litrs ūdens
- 1 iepakojums (3 paciņas) “Kikkoman” ātri pagatavojamās miso zupas
- 3 tējkarotes “Kikkoman” tamari dabīgi raudzētas sojas mērces
- 400 grami dažādu vasaras dārzeņu – vārīta kukuzūra, zaļie zirnīši, burkāni, ziedkāposti (nomazgāti, ja nepieciešams – nomizoti un sagriezti gabaliņos)
- 3 sīpolloki, sagriezti gabaliņos
- 240 grami olu nūdeļu (var izmantot tvaicētas jau uzreiz zupai pievienojamas ‘ramen’ nūdeles)
Gatavošana:
- Uzvāra nūdeles saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma.
- Katlā uzvāra ūdeni. Pievieno dārzeņus (zaļos zirnīšus, kukurūzu un citus dārzeņus, kas ātri izvārās, pievieno vārīšanās beigās) un vāra aptuveni 5 minūtes vai līdz tie mīksti.
- Nogriež uguni, pieber miso zupas pulveri un sojas mērci, samaisa.
- Porcijā liek trešdaļu no nūdelēm, pa virsu lej buljonu ar dārzeņiem.
- Pārkaisa ar sīpollokiem, pasniedz nekavējoties.
Atbildēt