Ja arī tavā virtuvē savu kārtu kādā stūrītī gaida vientuļš kabacis, šis būs gards un neparasts veids, kā to pagatavot. Iedvesmu receptei smēlos no karstajiem suši – kabaču cepurītes sastāvdaļas ir līdzīgas, šie ir tādi kā “latviešu suši”. Pasniedzu kabaču uzkodu ar vārītiem rīsiem.
Ēdiena dekorēšanai un papildus garšai izmantoju “Kikkoman” jaunumu – suši glazējamo mērci.
Tai ir piesātināta garša ar nelielu saldumu, kas ideāli piemērota dažādu veidu suši papildināšanai, ēdienu dekorēšanai un zivs glazēšanai. Lieliska šī mērces īpašība ir tas, ka tā neizplūst, biezās konsistences dēļ. Pagatavota no dabiski raudzētas sojas mērces.
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
Izejvielas:
- 10 kabaču šķēles (aptuveni 2-3 cm biezas)
- 1 ēdamkarote eļļas
- šķipsna sāls
- pasniegšanai – “Kikkoman” suši mērce, bez glutēna
Siera cepurītei:
- 3 ēdamkarotes japāņu majonēzes
- 100 grami ceptu kraukšķīgo sīpolu
- 100 grami trekna siera (piemēram, Holandes), sarīvēts uz rupjās rīves
- 100 grami bekona, sagriezta mazos gabaliņos
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
- Kabaču šķēles apsmērē ar eļļu un pārkaisa ar sāli. Liek krāsnī cepties uz 6-7 minūtēm vai līdz kabacis kļuvis mīkstāks.
- Pagatavo siera cepurīti, vidēja izmēra bļodā sajaucot kopā visas sastāvdaļas.
- Kabaci izņem no krāsns, uz katras šķēles liek karoti siera masas. Liek atpakaļ krāsnī, temperatūru paaugstina līdz 200 grādiem. Cep, līdz cepurīta sāk kust un kļūt zeltaina (aptuveni 10 minūtes).
- Izņem no krāsns un pāri lej suši mērci. Pasniedz siltu.
Atbildēt