Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Trusis tažīnā

1 novembra, 2010 Leave a Comment

Atzīšos, ka šī ir pirmā reize, kad gatavoju trusi. Pirku veikalā jau sadalītu gabalos – ar domu, ka gatavotājs uzreiz var likt katlā/pannā un šmorēt nost! Uzsākot procesu mani gan sagaidīja īsts Halovīna ‘pārsteigums’ – iepakojuma apakšā atradu truša galvu ar visām acīm. Šāds skats manu jūtīgo cāļa dvēseli pamatīgi satricināja…. Sapratu, ka laikam piederu to gaļēdāju pulkam, kam labpatīk par savu ēdienu domāt kā par kaut ko tādu, kas kādreiz nav elpojis un spriņģojis pa zaļu zālīti! Lai nu kā, pēc pirmreizējā šoka pārvarēšanas ķēros pie gatavošanas procesa. Izmantoju ilgi plauktā stāvējušo tažinu un rezultāts bija lielisks :) Kā saka – labs trusis ir tāds trusis, kur ēšanai nazis nav nepieciešams! Un tieši tāds tas arī sanāca :) Garšvielas un garšaugus noteikti var variēt – manā rīcībā, piemēram, nebija salvijas. Bet iesaku neaizmirst par safrānu!

Recepte

Izejvielas

  • gabalos sadalīts trusis
  • 5 lieli tomāti vai 400 ml konservēti tomāti
  • 3 smalki sagriezti šalotes sīpoli vai 1 liels parastais sīpols
  • 5 burkāni
  • 4 selerijas kāti, sagriezti 1 cm šķēlēs
  • 2 ķiploka daivas
  • 6 bazilika lapas
  • 6 salvijas lapas
  • 2 tējkarotes medus
  • 1 glāze buljona
  • 1 zariņš timiāna
  • 1 tējkarote ciedru riekstu
  • 1 tējkarote sezama sēklu
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 1 tējkarote saldās paprikas pulvera
  • 3 safrāna stiebriņi
  • 100 ml ekstra olīveļļas
  • sāls, pipari

Gatavošana:

  1. Blanšē tomātus, tos turot vārošā ūdenī 30 sekundes. Pēc tam tos nomizo, izņem sēklas un saspaida. Pannā uzkarsē olīveļļu. Cep tomātu masu 4 minūtes, pēc tam tam tai pievieno medu un kanēli. Masu turpina maisīt, līdz tā reducējas un sāk karamelizēties. Es izmantoju vieglāko ceļu un ņēmu vienkārši burku ar tomātu biezeni, tam pievienojot nedaudz tomātu pastas – un, protams, arī medu un kanēli.
  2. Uzkarsē tažīnu un tajā ielej olīveļļu (vidējā temperatūrā).
  3. Apcep gabaliņos sagrieztas šalotes/sīpolu un cep, līdz tās kļūst caurspīdīgas.
  4. Turpina maisīt, pievienojot ķiploju, safrānu un papriku.
  5. Liek tažīnā truša gabalus un ‘ierušina’ ar garšvielām saceptajos sīpolos un ķiplokos.
  6. Pievieno seleriju, burkānus, timiānu un salviju.
  7. Pielej un iemaisa buljonu.
  8. Liek vāku un ļauj cepties zemā temperatūrā apm. 1 stundu.
  9. Pēc tam pievieno medū ceptos tomātus, samaisa.
  10. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  11. Cep vēl 15 minūtes.
  12. Pirms pasniegšanas trusi apber ar grauzdētiem ciedru riekstiem un sezama sēklām (pirms tam, visu laiku maisot, apcep pannā, līdz kļūst nedaudz brūni), pa virsu uzberot svaigas bazilika lapas.

Filed Under: Dažādi Tagged With: Sautējumi, Svētku galdam, Tažīna

Laša burgeri »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...