Man vienmēr ir paticis piedevās pie gaļas ēdieniem gatavot pākšaugus – jo tad parasti citas piedevas (kartupeļus, rīsus utt.) nevajag! Lai garšu padarītu interesantāku, pupiņām (var izmantot dzeltenās sviesta pupiņas) pievienojam ķiploku un eļļu – šai gadījumā izmantoju ķirbju, bet labi garšo arī pāris pilieni trifeļu eļļas. Svarīgi ir pupiņas nepārvārīt – man patīk, ka tās nav pavisam mīkstas.
Izejvielas (2 personām):
- 250 g svaigu zaļo pupiņu pākšu (haricots verts)
- 150 g ķiršu tomātiņu (pārgriezti uz pusēm)
- 2 daiviņas ķiploka
- 1 tējk. ķirbju vai kādas citas aromātiskas eļļas
- eļļa cepšanai
Gatavošana:
- Zaļo pupiņu pākstis noskalo un nogriež kātus. Liek verdošā ūdenī, vāra apm.3-5 min.
- Nolej ūdeni.
- Katlā pupiņām pievieno cepamo eļļu, ķiršu tomātiņus, šķēlītēs sagrieztu ķiploku un uz straujas uguns visu ātri apcep.
- Beigās pievieno ķirbju eļļu.
Atbildēt