Kad domāju par latviešu saldajiem ēdieniem, pirmā prātā nāk debesmanna….. Mana mamma to gatavo no visa, kas atrodams dārzā. Vislabāk man laikam no visām variācijām garšo svaigu ābolu debesmanna… mmmm! Atceros, ka bērnībā mēs ar brāli lavījāmies pie vēl siltā saldēdiena katla, lai nogaršotu atdzesēt nolikto gardumu :)
Šoreiz piedāvāju nedaudz netradicionālu debesmannas versiju ar ogām (es izmantoju saldētu ogu miksli) un Cointreau liķieri. Liķieris piedod apelsīnu aromātu un padara debesmannu aromātiskāku!
Izejvielas:
- 400 g ogu (ja saldētas, tad tās nedaudz atsaldē)
- 1 glāze cukura (vai pēc garšas)
- 1 glāze mannas
- 3 ēdamk. Cointreau liķiera
- ūdens
Gatavošana:
- Ogas liek mazākā katliņā, aplej ar nelielu daudzuma ūdens un pusglāzi cukura. Vāra 5 minūtes uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot. Minūti pirms vārīšanas beigām, pievieno liķieri.
- Ogas no uguns noņem, sablendē un izberž caur sietu.
- Iegūto masu liek katlā, kurā tiks vārīta debesmanna, un pievieno atlikušo glāzi cukura un ūdeni. Uzvāra.
- Pievieno mannu, nepārtraukti maisot (lai neveidojas kunkuļi).
- Turpina vārīt vēl 5 minūtes uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot.
- Katlu noceļ no uguns. Debesmannu ar mikseri puto, līdz masa kļūst gaišāka un sabiezē. Ja putojot liekas, ka debesmanna ir pārāk bieza/šķidra, konsistenci ar ‘pielabot’, pievienojot attiecīgu daudzumu ūdens/mannas (bet galvenais pārāk neaizrauties :))
- Liek vēsumā atdzist.
- Pasniedz ar pienu.
Atbildēt