Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Debesmanna ar ogām un Cointreau liķieri

1 decembra, 2010 Leave a Comment

Kad domāju par latviešu saldajiem ēdieniem, pirmā prātā nāk debesmanna….. Mana mamma to gatavo no visa, kas atrodams dārzā. Vislabāk man laikam no visām variācijām garšo svaigu ābolu debesmanna… mmmm! Atceros, ka bērnībā mēs ar brāli lavījāmies pie vēl siltā saldēdiena katla, lai nogaršotu atdzesēt nolikto gardumu :)

Šoreiz piedāvāju nedaudz netradicionālu debesmannas versiju ar ogām (es izmantoju saldētu ogu miksli) un Cointreau liķieri. Liķieris piedod apelsīnu aromātu un padara debesmannu aromātiskāku!

Izejvielas:

  • 400 g ogu (ja saldētas, tad tās nedaudz atsaldē)
  • 1 glāze cukura (vai pēc garšas)
  • 1 glāze mannas
  • 3 ēdamk. Cointreau liķiera
  • ūdens

Gatavošana:

  1. Ogas liek mazākā katliņā, aplej ar nelielu daudzuma ūdens un pusglāzi cukura. Vāra 5 minūtes uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot. Minūti pirms vārīšanas beigām, pievieno liķieri.
  2. Ogas no uguns noņem, sablendē un izberž caur sietu.
  3. Iegūto masu liek katlā, kurā tiks vārīta debesmanna, un pievieno atlikušo glāzi cukura un ūdeni. Uzvāra.
  4. Pievieno mannu, nepārtraukti maisot (lai neveidojas kunkuļi).
  5. Turpina vārīt vēl 5 minūtes uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot.
  6. Katlu noceļ no uguns. Debesmannu ar mikseri puto, līdz masa kļūst gaišāka un sabiezē. Ja putojot liekas, ka debesmanna ir pārāk bieza/šķidra, konsistenci ar ‘pielabot’, pievienojot attiecīgu daudzumu ūdens/mannas (bet galvenais pārāk neaizrauties :))
  7. Liek vēsumā atdzist.
  8. Pasniedz ar pienu.

Filed Under: Deserti Tagged With: Bērniem, Klasika, Latvijas virtuve, Ogas

« Vistas karijs ar mango čatniju
Franču grauzdiņi ar banāniem un riekstiem »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...