Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Mīkstā ingvera kūka

5 decembra, 2010 4 komentāru

Šogad otrajā Adventes svētdienā nolēmu izmēģināt roku un uzcept ingvera kūku. Jeb mīkstās piparkūkas keksa apaļajā formā. Parasti dodu priekšroku cietajām un kraukšķīgajām – bet šī kūka izrādījās tām nopietna konkurence! Turklāt ieguvums ir tas, ka nav jānodarbojas ar mīklas rullēšanu un mazo piparkūku spiešanu ar formiņām….

Šī kūka būs ideāls ciemakukulis, ejot ciemos Adventes laikā! Lai izdodas :) :)

Izejvielas (8 šķēles):

  • 60 g sviesta vai cepamā margarīna
  • 160 ml sīrupa
  • 60 g brūnā cukura
  • 375 g kviešu miltu
  • 3 tējk. rīvēta svaigas ingvera saknes
  • 2 tējk. piparkūku garšvielu
  • 160 ml silta piena
  • 2 olas
  • 1 tējk. cepamās sodas
  • glazūrai: 150 g pūdercukura + 2 ēdamkarotes apelsīnu sulas + 2 ēdamk.karsta ūdens

Gatavošana:

  1. Pannā uz lēnas uguns izkausē sviestu (margarīnu) kopā ar sīrupu un brūno cukuru, ik pa laikam apmaisot. Noliek malā, lai nedaudz atdziest.
  2. Izsijā miltus un tajos iejauc sarīvēto ingvera sakni un piparkūku garšvielu. Vidū izveido iedobi un tajā ielej 1.punktā iegūto sviesta un sīrupa masu.
  3. Pievieno uzsildītu pienu, atstājot neizmantotu 1 ēdamkaroti piena. Mīklu kārtīgi izmaisa, lai tajā nepaliktu kunkuļi.
  4. Mīklai pievieno arī uzputotas olas.
  5. Atlikušajā ēdamkarotē piena izšķaida cepamo sodu. Iejauc mīklā.
  6. Visu vēlreiz kārtīgi izmaisa, lai mīkla būtu viendabīga.
  7. Lej apaļajā ietaukotā kūku formā un uzkarsētā cepeškrāsnī (150C) cep vienu stundu.
  8. Pārbauda kūkas gatavību un, kad tā izcepusies, izņem no cepeškrāsns. Atļauj nedaudz atdzist. Izņem no formas. Pārlej ar glazūru.
  9. Glazūrai: sajauc pūdercukuru ar karstu ūdeni un apelsību sulu. Kārtīgi izmaisa.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Svētku galdam, Ziemassvētku ēdieni

« Kabaču pankūkas ar kazas krēmsieru
Puravu un kartupeļu krēmzupa »

Comments

  1. Maija says

    25 marta, 2015 at 19:34

    Sīrups ir domāts cukura sīrups parastais? :)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      25 marta, 2015 at 20:49

      Šeit ir domāts tas, ko angliski saprot ar “molasses” – Latvijā varētu izmantot iesala ekstraktu, tas ir arī (salīdzinoši) veselīgs.

      Atbildēt
  2. Ieva says

    5 decembra, 2015 at 12:29

    Vai šo kūku varētu gatavot ar rīsu pienu?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      5 decembra, 2015 at 13:13

      Visdrīkāk, ka jā, bet neesmu 100% droša, jo neesmu mēģinājusi.

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...