Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Chilli con carne ar dārzeņiem

10 decembra, 2010 5 komentāru

Chilli con carne abos Amerikas kontinentos reklāma noteikti nav nepieciešama… Citādi ir ar veco pasauli. Domāju, ka šis ēdiens pie mums nav pietiekami novērtēts – man tas liekas pietiekami veselīgs un vienkārši pagatavojams! It īpaši manis piedāvātā versija ar dārzeņiem. Asumu var variēt ar pievienotā čili pulvera daudzumu. Veģetārieši var gatavot čili bez gaļas, to aizstājot ar tofu vai kartupeļiem. Pamēģiniet!

Izejvielas (6 pers.):

Pamatizejvielas:

  • 400 g konservētas sarkanās pupiņas
  • 2×400 g konservētu tomātu gabaliņos
  • 600 g maltas liellopa gaļas

Dārzeņi:

  • 2 sīpoli
  • pāris ķiploka daiviņas
  • 2 burkāni
  • 3 selerijas kāti
  • 2 paprikas
  • olīveļļa cepšanai

Garšvielas:

  • 1 tējk. čili pulvera
  • pustējk. romiešu ķimeņu pulvera
  • 1 tējk. kanēļa
  • 2 tējk. brūnā cukura
  • 2 ēdamkar. balzamiko etiķis
  • sāls un pipari pēc garšas
  • svaigs koriandrs vai pētersīļi

Piedevas:

  • 400 g basmati rīsu
  • 200 ml skābā krējuma vai bezpiedevu jogurta
  • 200 g guakamoles
  • 1 laims

Gatavošana:

  • Nomizo (ja nepieciešams) un mazos gabaliņos sasmalcina sīpolus, ķiplokus, burkānus un seleriju. Paprikai izņem serdi un izgriež baltās daļas – sagriež mazos kubiņos. Visus dārzeņus apcep uzkarsētā eļļā.
  • Uz plīts liek palielu katlu, kurā tiks gatavots gala produkts. Uzkarsē eļļu un pievieno apceptos dārzeņus. Pievieno visas garšvielas. Cep 5 minūtes, pa laikam apmaisot.
  • Pievieno konservēto pupiņu bundžu un konservētos tomātus. Izmaisa.
  • Uz atsevišķas pannas uzkarsētā eļļā 3 minūtes apbrūnina liellopa gaļu (salipušos gabalus izspaida ar karoti). Pēc tam gaļu liek lielajā katlā pie dārzeņiem un pupiņām.
  • Visai čili masai pievieno 200 ml ūdens. Turpina sautēt uz lēnas uguns.
  • Pievieno smalki sakapātus koriandra/pētersīļu kātus. Lapas atstāj dekorēšanai.
  • Čili masai pielej balzamiko etiķi un cukuru. Izmaisa. Pārbauda, vai nav nepieciešams vēl pievienot čili, sāli, piparus.
  • Liek vāku un ik pa laikam apmaisot (kārtīgi, lai nepierauj pie katla dibena), sautē uz lēnas uguns apt. 1 stundu.
  • Pasniedz ar krējumu, guakamoli un dekorē ar koriandru/pētersīļiem un pārlej ar laima sulu. Piedevās var būt gan rīsi, gan kuskuss, gan pitas tipa maize (lavašs).

Iedvesma: Jamie Oliver

Filed Under: Liellopa gaļas ēdieni Tagged With: Bez laktozes, Klasika, Koriandrs, Lunchbox, Pākšaugi, Paprika, Pikanti, Pupiņas, Sautējumi

« Ar sieru un sinepēm pildīta vistas fileja
Kartupeļu un čorizo omlete »

Comments

  1. Edijs says

    15 novembra, 2014 at 18:52

    Pirmo reizi gatavoju šādu ēdienu, sanāca ļoti garšīgi. Superīga recepte. Paldies.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      16 novembra, 2014 at 08:51

      Šis mūsmājās ir viens no iecienītākajiem ēdieniem – man prieks, ka arī Tev iiedvesmoja veiksmīgiem eksperimentiem!

      Atbildēt
  2. Santa says

    14 maija, 2016 at 19:27

    Paldies liels ! Garšo lieliski :)

    Atbildēt
  3. Līva says

    24 jūlija, 2016 at 16:43

    Kā man patīk, ka no šī bloga varu ņemt recepti pēc receptes un sanāk labs rezultāts!
    Laikam saskan ēdiena garšas gaume :) Paldies!

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      25 jūlija, 2016 at 09:31

      Paldies par tik atzinīgiem vārdiem, Līva!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...