Latvieši kādreiz bija zemnieku tauta – ara laukus, kopa lopiņus, vienvārdsakot – strādāja fizisku darbu un tāpēc arī kārtīgi ieturējās…. Šodien lielākā daļa no mums ir kļuvusi par ‘garīga darba strādniekiem’, līdz ar to izpaliek vajadzība pēc 1000+ kaloriju maltītēm :)
BET – ja nu gadījumā plānojat brīvdienās fiziski pakustēties un nepieciešams ‘uztankot’ enerģiju ar kārtīgām brokastīm/pusdienām, tad nu šī omlete būs īstais ēdiens, ko pagatavot! – omlete ar kartupeļiem un čorizo. Tā ir itāļu fritatas un spāņu tortiljas apvienojums patiesībā. Viens ieteikums – omleti pasniedz uzreiz galdā pēc izņemšanas no krāsns. Jo tad tā būs kā suflē – pufīga un augsta! Fotografējot šīs efekts jau bija zudis, tāpēc bildes šoreiz neatspoguļo ēdienu visā tā godībā…
Izejvielas (2 pers.):
- 4 mazi kartupeļi (var būt vārīti)
- 6 olas
- 120 g spāņu čorizo desas (var ņemt kādu citu puscietu žāvētu desu), sagriezta puscentimetru biezās šķēlītēs
- lapas no 2 rozmarīna zariņiem
- 2 mazie šalotes sīpoliņi vai 1 sarkanais sīpols
- sula no puscitrona
- sāls un pipari pēc garšas
- labas kvalitātes olīveļļa
- pētersīļa buntīte
Gatavošana:
- Cepeškrāsni ieslēdz sildīties uz 220C.
- Ja kartupeļi nav vārīti, tad tos sagriež gabaliņos un apvāra verdošā sālsūdenī parastajā cepamajā pannā. Nokāš ūdeni un apžāvē karstajos tvaikos.
- Bļodā kārtīgi sakuļ olas. Pievieno sāli un piparus pēc garšas (ja nepatīk sāļi ēdieni, to var nedarīt, jo čorizo jau ir diezgan pasāļa).
- Ņem cepamo pannu (tādu, kuru pēc tam var likt cepeškrāsnī – bez koka detaļām!) un tajā 2 minūtes maisot cep čorizo un kartupeļu gabalus, līdz izdalās patīkama smarža un kartupeļi ir kļuvuši zeltaini brūni. Tos no pannas noņem, bet pannā atpakaļ ietecina eļļu, kurā cepās kartupeļi un čorizo (eļļa būs iekrāsojusies sarkana).
- Sarkanajā eļļā ieber rozmarīna lapiņas un 30 sekundas maisot apcep. Izdalīsies burvīgs aromāts :) Tad virsū lapiņām lej sakultās olas. Pa virsu ber apceptos kartupeļus un čorizo. Izlīdzina.
- Pannu ar omleti liek cepeškrāsnī un cep, līdz tās virsa kļuvusi zeltaini gaiši brūna un pati omlete ir uzpūtusies un kļuvusi 2x augstāka.
- Kamēr omlete ir cepeškrāsnī, pagatavo salātus. Sasmalcina šalotes sīpolus un pētersīļus. Pievieno tiem olīveļļu un citrona sulu. Samaisa. Pārber gatavajai omletei.
- Omleti, kad tā izņemta no krāsns, pasniedz NEKAVĒJOTIES!
Iedvesma: Jamie Oliver
Atbildēt