Ja nu kādreiz gatavot konfektes mājās, tad tas ir – TAGAD, pirms Ziemassvētkiem :) Un kuras gan citas – protams, trifeles! Tā kā dzīvoju valstī, kur šokolādi var izvēlēties no 1000+ variācijām (man te lēnām top apskats par gardākās tumšās beļģu šokolādes meklējumiem!), tad nekādas lielās cerības garšas ziņā uz mājās gatavoto šokolādi neliku.
Par trifeļu gatavošanas rezultātu teiksim tā – nav slikti dēļ paša procesa foršuma (kūstošas šokolādes smarža man atgādina bērnību, jo dzīvoju netālu no fabrikas “Laima”), bet nākotnē tomēr palikšu pie pirktajām trifelēm :P Smalku lietu gatavošana, manuprāt, jāatstāj profesionāļiem. Es labāk turēšos pie saviem eksperimentiem ‘sāļo’ eksperimentu lauciņā…!! Lai nu kā – ciemos atnākušie ciemiņi šīs konfektes atzina par labām esam un ēda pirkstus laizīdami :)
Izejvielas:
- 200 ml saldā krējuma
- 200 g tumšās šokolādes (es ņēmu Cote d’Or)
- 50 g kokosriekstu skaidiņas
- 100 g marcipāns
Gatavošana:
- Karsē saldo krējumu, līdz tas uzmet pirmo burbuli.
- Uzkarsēto krējumu pārlej gabaliņos salauztai šokolādei.
- Maisa, līdz šokolāde un krējums kļuvuši par viendabīgu vieglī staipīgu masu.
- Liek ledusskapī uz pāris stundām atdzesēties.
- Atdzesētajai šokolādes masai piejauc kokosriekstu skaidiņas.
- Var veidot 2 veidu trifeles – vienkārši ar rokām saripināt apaļas bumbiņas no šokolādes-kokosriekstu masas. Vai arī no marcipāna izveidot mazu bumbiņu, kurai savukārt apkārt ar pirkstiem uzlikt šokolādes-kokosriekstu masu, marcipānu pilnībā nosedzot.
- Speciālajās konfekšu formiņās vai vienkārši uz cepamā papīra liek aukstumā sagatavoties pasniegšanai.
Linda says
Sveika,kur var iegādāties marcipānu?
Linda says
Esmu redzējusi Gemosā un dažreiz arī Rimi.