Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Mocarellas, šķiņķa un rukolas salāti

December 16, 2010 Leave a Comment

Vienmēr manu iemīļoto ēdamlietu saraksta augšgalā ir bijušas – jūras veltes, salāti un augļi. Ziema varbūt nav pats piemērotākais laiks svaigu salātu gatavošanai, bet pielietojot mazliet fantāzijas un nebaidoties kombinēt šķietami neparastas izejvielas, var iegūt pārsteidzošu rezultātu. Saku to no savas pieredzes – šos salātus kādā radošas eksperimentēšanas uzplūdā pamēģināju pirms pāris gadiem un tagad tie top bieži, ja, piemēram, gaidāmi ciemiņi, bet laika ir tikai tik daudz, cik ieskriet veikalā, un sagriežot pāris izejvielas, tās salikt uz šķīvja….

Šajā variantā kā augļus esmu izmantojusi nektarīnus (fotogrāfijas ir tapušas jūlijā), bet tikpat labi derēs bumbieri (svaigi vai konservēti) vai konservēti āboli vai kādi citi maigas garšas augļi.

Izejvielas  (2 pers.):

  • 2 nektarīni (āboli/bumbieri)
  • 4 šķēles sloksnēs saplēsta Parmas šķiņķa (Prosciutto) vai kāda citaa labas kvalitātes žāvēta (auksti kūpināta) šķiņķa
  • 1 mocarellas bumbiņa, saplēsta gabaliņos
  • pāris saujas rukolas (aragulas)
  • 2 ēdamkarotas apgrauzdētu ciedru riekstu
  • 2 tējk. olīveļļas
  • 1 tējk. citronu sulas
  • 1 tējk. medus
  • 1 tējk. balzamiko etiķa

Gatavošana:

  1. Uz šķīvjiem kārto rukolu, prošuto un mocarellas gabalus.
  2. Gatavo mērci, sajaucot olīveļļu, citronu sulu, medu un balzamiko etiķi. Pārlej salātus.
  3. Salātus pārkaisa ar ciedru riekstiem. Pasniedz.

Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Salāti Tagged With: Ātri un vienkārši, Augļi, Salāti, Siers

« Brokoļu un siera mini fritatas
Kokosriekstu šokolādes trifeles »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in