Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kokosriekstu šokolādes trifeles

December 18, 2010 2 Comments

Ja nu kādreiz gatavot konfektes mājās, tad tas ir – TAGAD, pirms Ziemassvētkiem :) Un kuras gan citas – protams, trifeles! Tā kā dzīvoju valstī, kur šokolādi var izvēlēties no 1000+ variācijām (man te lēnām top apskats par gardākās tumšās beļģu šokolādes meklējumiem!), tad nekādas lielās cerības garšas ziņā uz mājās gatavoto šokolādi neliku.

Par trifeļu gatavošanas rezultātu teiksim tā – nav slikti dēļ paša procesa foršuma (kūstošas šokolādes smarža man atgādina bērnību, jo dzīvoju netālu no fabrikas “Laima”), bet nākotnē tomēr palikšu pie pirktajām trifelēm :P Smalku lietu gatavošana, manuprāt, jāatstāj profesionāļiem. Es labāk turēšos pie saviem eksperimentiem ‘sāļo’ eksperimentu lauciņā…!! Lai nu kā – ciemos atnākušie ciemiņi šīs konfektes atzina par labām esam un ēda pirkstus laizīdami :)

Izejvielas:

  • 200 ml saldā krējuma
  • 200 g tumšās šokolādes (es ņēmu Cote d’Or)
  • 50 g kokosriekstu skaidiņas
  • 100 g marcipāns

Gatavošana:

  1. Karsē saldo krējumu, līdz tas uzmet pirmo burbuli.
  2. Uzkarsēto krējumu pārlej gabaliņos salauztai šokolādei.
  3. Maisa, līdz šokolāde un krējums kļuvuši par viendabīgu vieglī staipīgu masu.
  4. Liek ledusskapī uz pāris stundām atdzesēties.
  5. Atdzesētajai šokolādes masai piejauc kokosriekstu skaidiņas.
  6. Var veidot 2 veidu trifeles – vienkārši ar rokām saripināt apaļas bumbiņas no šokolādes-kokosriekstu masas. Vai arī no marcipāna izveidot mazu bumbiņu, kurai savukārt apkārt ar pirkstiem uzlikt šokolādes-kokosriekstu masu, marcipānu pilnībā nosedzot.
  7. Speciālajās konfekšu formiņās vai vienkārši uz cepamā papīra liek aukstumā sagatavoties pasniegšanai.

Filed Under: Deserti Tagged With: Bērniem, Konfektes, Pie kafijas, Rieksti, Šokolāde, Svētku galdam, Ziemassvētku ēdieni

« Mocarellas, šķiņķa un rukolas salāti
Beļģu Ziemassvētki, alus un austeres »

Comments

  1. Linda says

    August 19, 2013 at 13:21

    Sveika,kur var iegādāties marcipānu?

    Reply
    • Linda says

      August 19, 2013 at 20:44

      Esmu redzējusi Gemosā un dažreiz arī Rimi.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND