Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Sēņu paradīze valstī, kurā nav mežu*

19 decembra, 2010 Leave a Comment

Vakardienas Ziemassvētku noskaņu baudīšana pilsētā noslēdzās vienā no manām mīļākajām vietām Briselē – restorānā Cafe des Spores. Šī ir fantastiska vieta Briseles St Gilles rajonā, un to varu ieteikt ikvienam, kam garšo sēnes! Un, kā runā, tad latvieši ir tauta, kas dzīvo Baltijas jūras krastā un ēd sēnes (vai kaut kā tā… ;)) – tad nu šeit savu sēņu mīlestību un pazīšanu varu piemērot pēc sirds patikas!

Pilnīgi noteikti šis vakars mani iedvesmoja. Ne tikai ar sirsnīgām sarunām, pavāra rosīšanos pie plīts, kas atrodas visu ēdāju acu priekšā un fantastisko atmosfētu, bet arī tīri kulināri. Apsolos, ka tuvākajā laikā Lindas Virtuvē parādīsies pāris sēņu receptes! Tagad gan pilnīgi noteikti nav nekāda sēņošanas sezona, bet sēnes ziemā var patērēt marinētas, žāvētas, sālītas utt…. Ja godīgi, tieši Cafe des Spores saprotu, cik maz mēs ikdienā ēdiena gatavošanā izmantojam sēņu plašo kulinārisko potenciālu….

Uzreiz varu teikt, ka šajā restorānā pastāvīgas ēdienkartes nav. Gatavojamo ēdienu klāsts ir atkarīgs no sezonas, pieejamajām sēnēm un pavāra noskaņojuma. Tieši tādēļ ēdienkarte ir ar baltu krītu uzrakstīta uz melnas tāfeles. Tas pats attiecas uz vīnu karti :) (par vīniem šeit ir īpašs stāsts, jo šī restorāna īpašniekiem pieder arī vīnu veikals!). Par vakar baudītajiem ēdieniem – izvēlējāmies degustācijas menu, kurā ietilpa 6 ēdieni. Tos pasniedza galda vidū un tad nu katrs lika uz sava šķīvja un izteica savu spriedumu – garšo/negaršo. 100% bija pirmais variants :)

Baudījām: marinētas sēnes ar salami uzkodās, foi gras dedzināto krēmu ar sēnēm, liellopa gaļas gabaliņus ar šitake sēnēm un biešu lapiņām, siera zelta aku (kausēts kamambērs, bagātīgi pārbērts ar ceptu sēņu kalnu), gaileņu fondju, sviestā cepti Parīzes šampinjoni ar garšaugu pildījumu. Maltīti noslēdzām ar sēņu saldējumu, kas vienbalsīgi tika atzīts par vakara garšīgāko ēdienu!

Ēdienu cenas: otrais ēdiens 15-20 EUR, deserts 5-8 EUR.

* Nu, vismaz salīdzinot ar Latviju ;) Nepazīstu nevienu beļģi, kurš brīvdienas pavadītu sēņodams. Jo šeit vienkārši nav KUR.

 

Filed Under: Dažādi Tagged With: Beļģijas virtuve, Fotoapskats, Restorāni, Sēnes, Veģetāri

« Beļģu Ziemassvētki, alus un austeres
Vistas, zilo kāpostu un seleriju salāti »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...