Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Burkānu kūka ar kanēļa glazūru

January 1, 2011 3 Comments

Burkānu kūka laikam ir jāpieskaita pie kūku cepēju klasikas. Lai arī kā, to cepu pirmo reizi. Nezinu, vai jāsaka paldies labajai receptei vai virtuves mazajiem gariņiem, bet kūka Jaunā Gada sagaidīšanas svinībām sanāca lieliska!

LAIMĪGU JAUNO GADU!

Izejvielas:

  • 1 apelsīna miza un sula
  • 50 grami rozīnes
  • 150 ml rafinētas saulespuķu (vai kādas citas neitrālas garšas) eļļas plus papildus eļļa formas ietaukošanai
  • 2 olas
  • 140 g brūnā cukura
  • 170 grami miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 2 tējk. kanēļa
  • 2 tējk. piparkūku garšvielas
  • 1 tējk. cepamās sodas
  • 140 g burkānu, sarīvēti uz rupjās rīves
  • 50 g riekstu (smalki sakapāti) plus daži dekorēšanai

Glazūrai:

  • 200g mīkstā siera vai maskarpones
  • 50g sviesta, istabas temperatūrā
  • 85g pūdercukura (izsijāta)
  • šķipsniņa kanēļa

Gatavošana:

  1. Ja iespējams, iepriekšējā vakarā sagatavo šīs izejvielas – sajauc apelsīna miziņu un sulu trauciņā kopā ar rozīnēm. Ja nav laika, tad šīs pašas izejvielas sajauc bļodiņā un liek mikroviļņu krāsnī vidējā temperatūrā uz 1-2 minūtēm.
  2. Liek sildīties krāsni uz 180C/160 C (ar ventilatoru). Ietauko keksa cepamo trauku.
  3. Sajauc kopā eļļu ar olām.
  4. Sajauc cukuru, miltus, cepamo pulveri, kanēli un piparkūku garšvielu, sodu.
  5. Lielā bļodā kopā liek eļļas un olu masu (3.punkts), miltu masu (4.punkts), sarīvētos burkānu, riekstus, apelsīnu un rozīņu masu (1.punkts). Visu kārtīgi samaisa ar koka karoti, līdz veidojas viendabīga masa.
  6. 5.punktā iegūto masu lej ietaukotajā keksa formā. Cep cepeškrāsnī apm. 1 stundu uz vidējā plaukta (vai līdz burkānkūka gatava).
  7. Kūku no formas ārā ņem, kad tā atdzisusi.
  8. Atdzisušo un no formas izņemto kūku pārklāj ar glazūru un noliek vēsumā, lai glazūra atdzistu.
  9. Glazūras pagatavošana – ar elektrisko mikseri sajauc mīksto sieru, sviestu, pūdercukuru un kanēli, līdz veidojas viendabīga masa. To pārklāj izceptās kūkas virsai un dekorē ar riekstiem.

* Rūgstošos miltus var iegādāties jau gatavus vai arī sajaukt mājās pēc šādām proporcijām –

  • 100 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera (3 g)
  • šķipsniņa sāls

Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Pie kafijas, Svētku galdam, Ziemassvētku ēdieni

« Noteikti – Labākais alus pasaulē*
Pufīgās brokastu pankūkas ar bumbieriem sīrupā »

Comments

  1. hm@ says

    January 3, 2011 at 20:58

    Man jautājums par burkāniem – tiešām tik maz? 140 grami?
    (p.s. ieliec receptes pierakstā gramus, aizmukuši kaut kur:) ) un SAPā pieliku linku uz vēl vienu burkānkūku, varbūt tevi interesē!

    Reply
    • Linda says

      January 3, 2011 at 21:49

      hm@, paldies par aizrādījumu, labosim :) tiešām, 140 grami nevis 140 burkāni! tiešām nav daudz, salīdzinot ar Tevis mēģināto recepti – tāpēc varbūt šeit jāraksta ‘kūka ar burkāniem’ nevis ‘burkānu kūka’ ;) bet rezultāts bija tik labs, ka patiesībā vienalga, cik tur konkrētā dārzeņa bija pielikts!

      Reply
  2. hm@ says

    January 4, 2011 at 08:53

    Tas nebija domāts kā pārmetums:) es vairāk “uztraucos” par to, vai nesanāk pārāk maza tā kūka, ja tur tikai 140gr burkānu. Bet vislabākais šai receptē ir mascarpones glazūra – tā ideāli harmonē gan ar šādu burkānkūku, gan ar kārtīgi slapju un neveselīgu šokolādes kūku!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in