Domāju, ka ne vienā vien ģimenē svētdienas rītos top tradicionālās brokastu pankūkas….. Arī mūsmājās :) Varbūt ne katru nedēļas nogali, bet pa laikam. Par pankūkām – tās var būt plānās, rauga, parastās, kartupeļu u.c. Šorīt izmēģināju jaunu pankūku variantu – pankūkas trauciņā (izmantoju lielos suflē trauciņus) :) Bumbieru vietā noteikti var ņemt arī ābolus.
Izejvielas (6 podiņiem):
Pankūku mīklai:
- 3 olas
- 140 ml piena
- 65 g miltu
- 2 ēdamk. cukura
- šķipsniņa sāls
- 2 tējk.sviesta
Bumbieriem sīrupā:
- 3 vidēja izmēra bumbieri, sagriezti šķēlēs
- 60 g cukura
- 1 ēdamk.ūdens
- garšvielas – vaniļas cukurs, kanēlis, kardamons, rīvēts muskatrieksts, krustnagliņa
Gatavošana:
- Pagatavo pankūku mīklu, sajaucot olas, cukuru, pienu un miltus.
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 200C.
- Katra trauciņa dibenā ieliek piciņu sviesta. Trauciņus liek cepeškrāsnī un pagaida, līdz sviests izkūst.
- Ņem pankūku mīklu un katrā trauciņā ielej 1/6 daļu no tās. Liek atpakaļ krāsnī uz 15 minūtēm, līdz pankūkas ir izpūtušās un cepurīte ir kļuvusi zeltaini brūna.
- Pagatavo bumbierus sīrupā – bumbierus, cukuru un garšvielas liek pannā (pievieno ūdeni) un uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, vāra, līdz bumbieri kļuvuši mīksti, bet vēl nav izjukuši.
- Pasniegšana – pankūkas izņem no krāsns, nekavējoties pārlej ar bumbieru sīrupu un uzreiz pasniedz!
Iedvesma: Cheeky Kitchen
Atbildēt