Ja jums garšo austrumu saldumi (baklava utt.), tad jums garšos šī kūka :) Tā ir varen salda, dikti sīrupaina un smaga. Un vēl tās magones – mmmm…..!! Ja vien neesi Vinnijs Pūks, tad kūka garšos labi kopā ar stipru rūgtu kafiju vai nesaldu tēju.
Izejvielas:
- 230 g sviesta
- 300 g cukura
- 4 olas
- 4 tējk. magoņu sēklu
- 125 g miltu
- 1 tējk. vaniļas esences
- 40 ml ūdens
- 1 apelsīna miziņa
- 2 ēdamkarotes pūdercukura kūkas pārbēršanai
Gatavošana:
- Palielā bļodā saputo kopā istabas temperatūras sviestu ar 200 g cukura, līdz masa kļūst gaiša un pufīga. Pa vienai pievieno olas, turpina kult.
- Sakultajai masai pievieno magoņu sēklas un apelsīna miziņu. Beigās pieber miltus un maisa, līdz iegūta viendabīga mīkla.
- Mīklu lej ietaukotā apaļajā kūku veidnē.
- Cep 35 minūtes 180C (jeb līdz tā kļūst skaisti brūna).
- Kamēr kūka cepas, pagatavo sīrupu: mazā pannā virs vidējas uguns, nepārtraukti maisot, kopā savāra atlikušos 100 g cukuru, ūdeni un vaniļas esenci. Maisa, līdz cukurs izkusis un izveidojies sīrups.
- Kūku izņem no krāsns un nedaudz padzesē. Apgriež otrādi un ‘izgāž’ uz pasniegšanai paredzētā šķīvja.
- Ņem kokteiļa salmiņu un sadursta kūkā caurumus. Šajos caurumos ar ēdamkatori salej 7.punktā pagatavoto sīrupu.
- Pārkaisa ar pūdercukuru (šim nolūkam izmantoju tējas sietiņu!).
Iedvesma: Cheeky Kitchen
Atbildēt