Priecīgus aizejošās Lieldienas visiem Lindas Virtuves lasītājiem! Ceru, ka esat atpūtušies, saelpojušies svaigu gaisu un izbaudījuši foršo pavasara saulīti :) Un, protams, ceru, ka Lieldienas bija svētki, kad palutinājāt sevi ar kādu interesantu pašu gatavotu gardumu! Pati Lieldienas pavadīju Zviedrijā, kur visa uzmanība kulināriskā ziņā tika veltīta zivju ēdieniem un jūras veltēm. Man krājumā jau ir viena ļooooti garšīga laša recepte, kas gaida publicēšanu.
Šodien dārzā zied acālijas. Zied arī īrisi un viss gaiss ir smaržu pilns…. Īstais laiks baudīt vakariņas ar vīna glāzi uz terases un ļauties nekā nedarīšanas baudai kaut vai pussundu dienā!
Pagatavoju siltos vistu akniņu salātus. Bija jau piemirsies, cik gardi tie var būt :P
Izejvielas (2 pers):
- 300 g vistu akniņas
- 100 ml sarkanvīna
- 2 ķiploka daiviņas
- romiešu salāti / rukola / zaļie lapu salāti / spināti (kas nu ir pieejams!)
- 2 grillētas paprikas (vislabāk no konserviem – tos var iegādāties pie konservētajiem dārzeņiem)
- rieksti / diedzēti graudi dekorēšanai
- BBQ mērce ar dūmu garšu pārliešanai
- eļļa cepšanai
- Uzkarsētā eļļā apcep ķiploku. Pievieno vistu akniņas, kuras cep 4 minūtes, pa laikam apgrozot. Cepšanas beigās pielej sarkanvīnu un maisot pasautē aknas, līdz tās gatavas.
- Uz šķīvja kārto salātu salapas, strēmelītēs sagrieztu grillēto papriku. Pa virsu liek vēl siltas vistas akniņas.
- Pārber ar riekstiem, dekorē ar diedzētiem graudiem. Pārlej ar BBQ mērci.
Atbildēt