Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ātrais pesto ar baziliku

18 aprīļa, 2011 Leave a Comment

Senāk (pirms mana kulinārā ceļojuma sākuma!), kad redzēju recepti ar svaigu pesto kā vienu no sastāvdaļām, iepletu acis un šķīru vien ātri tālāk. Bet tad vienā dienā nolēmu izmēģināt pesto gatavošanu mājās. Tas izrādījās neticami viegli!

Tradicionālā veidā pesto gatavo piestiņā, bet šis ir ātrais variants – ņem visas sastāvdaļas un vienkārši samaļ blenderī. Un viss.

Pesto noteikti var arī uzglabāt – svaigu pāris dienas ledusskapī, saldētu – vairākus mēnešus. Galvenais uzglabāšanas procesā – gatavo pesto pārliet ar eļļas kārtīņu, lai aizkavētu oksidāciju.

Tuvākajā laikā – receptes ar pesto izmantošanu. Mūsmājās ilgu laiku ir iecienīta šī recepte – fantastiska!

Sastāvdaļas:

  • 100 g ciedru riekstu
  • 100 g parmezāna
  • liela bunte ar baziliku
  • 150 ml olīveļļas
  • 2-4 daiviņas ķiploka
Gatavošana:
  1. Uzkarsētā pannā apcep ciedru riekstus, līdz tie kļūst gaiši brūni.
  2. Ciedru riekstus liek blenderī/virtuves kombainā un sablendē kopā ar visām pārējām sastāvdaļām. Eļļu lej pēc vajadzības, lai iegūtu biezas mērces konsistences masu.


Filed Under: Mērces & dipi Tagged With: Ātri un vienkārši, Baziliks, Bez laktozes, Itālijas virtuve, Klasika, Piedevas gaļas ēdieniem, Rieksti, Veģetāri

« Žāvētu plūmju un mandeļu konfektes
Karstie vistu akniņu salāti ar grillētu papriku »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...