Šīs maizītes ir iedvesmojuši Francijas virtuves klasikas – kazas siera salāti. Vienkāršojot sastāvdaļu sarakstu, vieglajās vakariņās šodien sanāca siltas un smaržīgas sāļās maizītes ar zaļajiem salātiem un pesto. Dalīšos receptē, kā pagatavot kazas siera maizītes, izmantojot saldēto mīklu!
Sastāvdaļas:
- saldēta kārtainā mīkla, kvadrātiņu formā
- kazas siers, vislabāk rullīša formā
- medus
- kaltēti tomāti
- lociņi pārbēršanai
Gatavošana:
- Uz mīklas kvadrātiņa (man bija izmērā 15×15 cm) vidū vienu otram blakus 4 kazas siera ripiņas.
- Uz katras kazas siera ripiņas liek mazu madus pikucīti (ja medus sacukurojies) vai dažus pilienu medus (ja medus ir šķidrā formā). Pa virsu kārto mazus žāvētu tomātu gabaliņus.
- Liek uz 190C uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apm. 10 minūtes vai kamēr maizīšu maliņas ir zeltaini brūnas un siers izkusis.
- Pirms pasniegšanas pārber ar lociņiem vai kādiem citiem zaļumiem.
Atbildēt