Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Tomates aux crevettes grises

6 maija, 2011 Leave a Comment

Beļģijas virtuvē viens no tradicionālajiem ēdieniem ir tomates aux crevettes grises – ar pelēlakām garnelēm pildīti tomāti. Kas ir pelēkās garneles? – tās ir pēc izmēra daudz mazākas nekā tās, kuras esam pieraduši redzēt Latvijas veikalos, jo iegūstamas vien Ziemeļjūrā. Pelēkas tās ir ne vien ārpusē, bet pati ēdamā daļa ir pelēkrozā. Tās atradīsiet Francijā, Beģļijā, Nīderlandē…. Pēc garšas, manuprāt, tomēr atšķiras no parastajām garnelēm – sāļākas un vairāk garšo pēc jūras. Ja ir izdevība – pagaršojiet!

Šeit piedāvāju tradicionālu beļģu recepti, jo var pasniegt gan kā uzkodu (1 pildīts tomāts), gan kā galveno ēdienu. Droši izmantojiet arī parastās garnelītes, kombinācija garnele + tomāts + citronu majonēze ir ļoti garda!

Izejvielas (4 pers.uzkoda):

  • 4 gatavi skaisti tomāti
  • 350 g pelēkās garneles
  • 4 ēdamk. majonēzes
  • sula no 1/4 citrona
  • maza buntīte pētersīļa, sakapāts
  • sāls, pipari pēc garšas
Gatavošana:
  1. Sagatavo tomātus – ar asu nazi nogriež tiem ‘cepurītes’. Tās ārā nemet.
  2. Ar karoti vai mazu nazīti no tomātiem izņem mīkstumu ar sēklām. Apgriež otrādi un patur 15 minūtes, lai no tiem iztek visa sula.
  3. Sagatavo mērci garnelēm – sajauc majonēzi ar citronu sulu un pētersīļiem. Sajauc ar garnelēm. Ja vēlas, pievieno sāli un piparus.
  4. Garneles pilda tomātos, pa virsu liek tomāta cepurīti. Pasniedz atdzesētus.

Te par garneļu gatavošanu ar humoru: :)




Filed Under: Uzkodas, Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Beļģijas virtuve, Bez laktozes, Garneles, Tomāti

« Fiksās zemeņu un šokolādes kūciņas
Pasta ar zaļajiem sparģeļiem »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...