Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Pasta ar zaļajiem sparģeļiem

May 8, 2011 Leave a Comment

Ir pavasaris. Sparģeļu laiks. Pirms kāda laika jau mēģināju balto sparģeļu recepti, tāpēc šoreiz – zaļie brāļi! Esmu šo ēdienu gatavojusi vairākas reizes, jo tas ir vienrrrrreizēji garšīgs. Sākumā arī es no sparģeļiem baidījos – ka nemācēšu ar tiem apties, uzvārīt pareizi, iegūt īstās garšas kombinācijas utt. Bet kad jau ar pirmo reizi tas izdevās diezgan labi, sapratu, ka sparģeļi nemaz nav tik kaprīzi! Galvenais ir tos nepārvārīt.

Te ir aprakstīta veģetārā versija, bet ja ir vēlēšanās pievienot kaut ko ‘stiprāku’, tad var klāt pasniegt žāvētu gaļu/šķiņķi. Lai dzīvo pavasaris!

Izejvielas (2 pers):

  • 10 zaļie sparģeļi
  • 150 ml saldā krējuma
  • 4 ķiploka daiviņas (nomizotas)
  • 50 g parmezāna (plus nedaudz pārbēršanai)
  • pasta – vislabāk tagiatelle
Gatavošana:
  1. Saagatavo sparģeļus – nogriež ‘kokainos’ galus, atstājot apmēram pusi zaļo un skaisto augšējo daļu (‘galviņas’) atsevišķi.
  2. Pannā uzvāra saldo krējumu kopā ar veselām ķiploka daiviņām, līdz uzmet pirmo burbuli. Tad no uguns noņem un noliek malā.
  3. Vārošā ūdenī 5-6 minūtes vāra cietos sparģeļu kātus, līdz tie kļūst pusmīksti. Tad ūdeni nokāš.
  4. Blenderī sablendē kopā saldo krējumu, sparģeļu kātus un parmezāna sieru, līdz iegūta viendabīga masa. Rezultāts – krēmīga, svaiga un pēc ķiplokiem smaržojoša pastas mērce!
  5. Vāra tagiatelli saskaņā ar pagatavošanas norādījumiem uz paciņas. 2 minūtes pirms gatavības sasniegšanas ūdenī liek sparģeļu galviņas. Ūdeni nokāš.
  6. Gatavo tagiatelli samaisa ar mērci, pa virsu liek sparģeļu galviņas. Pārber ar parmezāna sieru.

Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni Tagged With: Ķiploks, Pavasaris, Saldais krējums, Siers, Sparģeļi

« Tomates aux crevettes grises
Klasiskā siera kūka ar vasaras ogām »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in