Amerikā neviens barbekjū neiztiek bez tradicionālajiem salātiem coleslaw. Nosaukums “coleslaw” radies 20.gs., pārangliskojot holandiešu nosaukumu kāpostu salātiem (koolsalade).
Mūsmājās šie salāti ir katra BBQ neatņemama sastāvdaļa. Kraukšķīgie dārzeņi, krēmīgais aizdars ir lieliska piedeva ceptaijai gaļinai! Piedāvāju savu versiju par coleslaw. Vēl neliela piebilde par šiem salātiem – tie diezgan ilgi turas svaigi un neatsulojas, kā tas parasti notiek ar zaļajiem salātiem!
Sastāvdaļas:
- 1/4 baltā kāpostgalva (vidēja lieluma kāposts)
- 1 zilais sīpols
- 2 burkāni
- 3 seleriju kāti
- daži zariņi pētersīļa
- 3 ēdamkarotes majonēzes
Gatavošana:
- Kāpostu sašķērē sloksnītēs. Sīpolu sagriež gabaliņos (vai šķēlītēs – kā labāk patīk!) Burkānu sarīvē uz rupjās rīves. Seleriju kātus sagriež gabaliņos. Sasmalcina pētersīļus.
- Visas sastāvdaļas liek salātu bļodā un sajauc ar majonēzi.
Atbildēt