Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cūkgaļas fileja ar apelsīnu mērci

29 maija, 2011 1 Comment

Šī ir īsta nedēļas nogales maltīte. Tās gatavošanai vajadzīgs nedaudz vairāk laika nekā parasti. Bet kāds rezultāts! Apelsīnu mērci gatavoju pirmo reizi un tā mani patīkami pārsteidza. Starp citu, cūkas filejas vietā var izmantot arī vistas fileju – tādā gadījumā to izcep un pannas uzkarsētā eļļā un noliek malā ‘atpūsties’.

Izejvielas:

  • 1 tējkarote eļļas
  • 25 grami sviesta
  • 800 g cūkas garās filejas
  • sāls un pipari
  • 175 ml vistas buljons
  • 125 ml baltvīns
  • 1 tējk.medus
  • 2 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
  • 2 tējk. cukura
  • miziņa un sula no viena apelsīna
  • 2 tējk. kartupeļu cietes vai kukurūzas miltu
Gatavošana:
  1. Uzkarsē krāsni uz  180°C. Sagatavo fileju cepšanai, nogriežot visus tauciņus. Pannā uz plīts zkarsē eļļu un sviestu, tajā uz pāris minūtēm apcep fileju tā, lai ārpusē tā nedaudz dabūtu brūnumiņu, bet vidus vēl paliktu jēls.
  2. Apcepto fileju pārnes uz cepeškrāsns pannu un fileju cep krāsnī 20 minūtes vai kamēr tā gatava. Izņem no krāsns un noliek siltā vietā ‘atpūsties’. Pirms pasniegšanas sagriež 2.5 cm biezās šķēlītēs
  3. Uzlej baltīvu (vai šeriju) uz vidēji uzkarsētas pannas, pievieno medu, izmaisa un uzvāra. Vāra vienu minūti, tad pievieno buljonu, ķiploku, cukuru un apelsīna miziņu. Uz zemas liesmas lēnām, pa laikam apmaisot, turpina vārīt 10 minūtes.
  4. Sajauc kartpeļu cieti (vai kukurūzas miltus) ar apelsīna sulu tā, lai nebūtu kunkuļu. Pievieno mērcei uz pannas. Uz vidējas uguns turpina vārīt, kamēr mērce iebiezinājusies.
  5. Mērci pārlej cūkgaļas gabaliņiem, pārber ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un pasniedz.
Iedvesma: Greedy Gourmet

Filed Under: Cūkgaļas ēdieni Tagged With: Apelsīni, Augļi, Baltais vīns, Citrusaugļi, Ķiploks

« Tradicionālie BBQ salāti
Svaigu zemeņu panna cotta »

Comments

  1. Karīna says

    29 maija, 2011 at 20:36

    Vakar tikām ballēties un tur šādu cūkgaļu dabūju nogaršot. Nu dikti laba, dikti laba :)

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...