Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Svaigu zemeņu panna cotta

5 jūnija, 2011 Leave a Comment

 
 
“Zemeņu lauks, viens vienīgs zemeņu lauks. Atmiņās kā mūzika tas skanēt skan…”

Skaistais zemeņu laiks pilnā plaukumā, vai ne? Šoreiz vēl viena ļoti vienkārša recepte vasarīgam saldajam ēdienam, kuru šogad jau esmu paspējusi pagatavot vairākas reizes. Jo tik labi šajā versijā jūt svaigo zemeņu garšu! 

Izejvielas (4 pers.):

  • 200g gatavas zemenes, plus dažas dekorēšanai
  • 250g maskarpones krēms
  • 50g smalkais baltais cukurs
  • 4 želatīna lapas (vai 7 g birstošā želatīna)
Gatavošana:
  1. Zemenes sablendē kopā ar cukuru, līdz iegūta patiešām viendabīga masa.
  2. Zemeņu un cukura masai pievieno maskarponi un ar putotāju kārtīgi saputo.
  3. Aukstā ūdenī iemērc želatīna lapas un atstāj uz 5 minūtēm. Pēc tam želatīnam piejauc dažas karotes ļoti karsta (bet nekādā gadījumā ne vāroša!, jo tas želatīns vairs nesarecēs) ūdens un maisa, līdz lapas ir izkusušas.
  4. Izkausēto želatīnu, nepārtraukti maisot, pievieno zemeņu un maskarpones masai. Salej trauciņos un liek ledusskapī sastingt, tam būs vajadzīgas vairākas stundas.
  5. Pirms pasniegšanas izņem no trauciņiem un dekorē ar svaigām zemenēm. Garšos labi kopā ar zemeņu sīrupu.

Filed Under: Deserti Tagged With: Maskarpone, Želatīns, Zemenes

« Cūkgaļas fileja ar apelsīnu mērci
Savvaļas sparģeļi ar vārītām olām »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...