Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kokosriekstu un aveņu bezē kūka

3 septembra, 2011 8 komentāru

Pirms kāda laika gatavoju pavlovu. Tā bija dievīga un iedrošināja turpināt eksperimentus ar olas baltumbāzētiem desertiem. Šī kūka izrādījās daudz darbietilpīgāka – un, ja nopietni, arī garšīgāka! Katrā ziņā tai bija patīkama struktūra, ko deva kokosriekstu skaidiņas un saldumu ‘atšķaidīja’ laims un svaigās avenes! Man kā nepacietīgam cilvēkam visu saldā ēdiena kārtu gatavošana un pēc tam pildījuma smērēšana bija kā meditācija…. Ļoti garšīga meditācija :P 

Izejvielas:

  • 5 olu baltumi
  • 280g smalkais cukurs
  • 2 tējk. kukurūzas miltu (vai kartupeļu cietes)
  • 2 tējk. baltvīna etiķa
  • 85g kokosrieksta skadiņu
  • 300ml saldais krējums (putojamais)
  • 50g pūdercukura
  • 1.5 laims – miziņa un sula
  • 200g avenes (var izmantot arī atsaldētas)
Gatavošana:
  1. Uzkarsē krāsni 140C karstā gaisa / 120C gāzes cepeškrāsni. Uz cepampapīra uzzīme deserta taisnstūra formu 3 reizes – 25cm x 12 cm – katra no tām veidos vienu deserta kārtu (var desertu veidot arī apaļu).
  2. Sagatavo bezē (olas baltumu) masu: uzputo olas baltumus, līdz tie kļūst stingri, beigās pievienojot smalko cukuru, kukurūzas miltus un etiķi. Kādu laiku puto, lai cukurs kārtīgi ‘ieputotos’. Olas baltumu masa kļūs stingra, spīdīga un tāda kā nedaudz staipīga. Tad pievieno kokosriekstu skaidiņas.
  3. No bezē masas veido trīs kūkas kārtas – vienādās daļās to izsmērē uz cepampapīra, ņemot vērā uzvilktās līnijas. Liek cepeškrāsnī un cep 1 stundu. Tad, netaisot vaļā cepeškrāsns durvis, dzesē vienu stundu izslēgtā krāsnī.
  4. Sagatavo pildījumu: uzputo saldo krējumu kopā ar pūdercukuru, laima miziņu un sulu.
  5. Būvē kūku: apakšā liek bezē kārtu, tad pa virsu pusi no putukrējuma masas, tad pusi no avenēm. Tad atkal bezē kārtu, kurai pa virsu – putukrējumu un avenes. Noslēdz visu ar trešo bezē cepumu.
Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Deserti, Konditoreja Tagged With: Avenes, Citrusaugļi, Kokosrieksti, Laims, Ogas, Olas, Olu baltumi, Svētku galdam, Vasara

« Liellopa gaļas sautējums marokāņu gaumē
Kaperu mērce zivju ēdieniem »

Comments

  1. Vineta says

    5 septembra, 2011 at 08:36

    Izkatās kārdinoši!
    Jautājums: avenes liek sasmalcinātas – kā atsevišķu kārtu?

    Atbildēt
  2. Si says

    6 septembra, 2011 at 09:36

    Šai kūkai ir arī ātrā versija – visu mīklu izcep reizē vienā kārtā, pārsmērē ar putukrējumu, uzber avenes un satin ruletē.. Skaidiņas (der arī mandeļu) uzkaisa virsū (pirms cepšanas), tinot kūku, pārbērto pusi apmet uz leju, lai tā sanāk ārpuse. Tad kukurūzas miltus vajag 1ēd.k.

    Atbildēt
  3. Linda says

    6 septembra, 2011 at 17:46

    Vineta – avenes vienkārši lieku veselas ogas virsū putukrējuma kārtai, tās nedaudz iespiežot iekšā mīkstajā pamatā!

    Atbildēt
    • Vineta says

      7 septembra, 2011 at 08:38

      Paldies! Šajās brīvdienās ir burvīgs iemesls, lai pamēģinātu pagatavot šo brīnumu!:)

      Atbildēt
  4. Inese says

    9 septembra, 2011 at 14:26

    noteikti pameeginaashU!!!

    Atbildēt
  5. Anda says

    2 novembra, 2011 at 16:28

    Diez putukrējuma vietā varētu būt kāds jogurta krēms – tiem, kam putukrējums galīgi neiet pied sirds?

    Atbildēt
    • Linda says

      2 novembra, 2011 at 22:09

      Anda, man aizdomas, ka jogurts šai gadījumā īsti nederēs…. Par šķidru tas varētu būt :(

      Atbildēt
    • Ilze says

      26 novembra, 2011 at 12:47

      Varbūt vispirms jogurtam var pielikt želatīnu un ļaut mazliet saželēt, tad ieklāt un satīt. Mēģināts nav zaudēts. :)

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...