Joprojām turpinās kabaču ražas laiks….. Tāpēc piedāvāju vienu diezgan tradicionālu recepti – ar malto gaļu pildītus kabačus. Izmantoju jēra gaļu, jo tā labi iederas šai garšu kombinācijā!
Izejvielas:
- 4 vidēja izmēra kabači (sagriezti uz pusēm un tad gareniski)
- nedaudz olīveļļas
- zaļumi (es izmantoju koriandru/kinzu)
- fetas siers
Tomātu mērcei:
- olīveļļa cepšanai
- 1 mazs sīpols
- 4 ķiploka daiviņas
- garšvielas pēc sajūtām (es liku kanēli, kajēnas piparus, koriandru un romiešu ķimenes)
- 400 ml konservētu tomātu bundža
- 2 tējk. cukura
- sāls pēc garšas
Maltās gaļas masai:
- 500 g maltas gaļas
- garšvielas pēc sajūtām (es liku tās pašas, ko pie tomātu mērces!)
- sāls pēc garšas
Gatavošana:
- Uzkarsē krāsi uz 210 grādiem. Sagatavo tomātu mērci: uzkarsētā pannā apcep gabaliņos sagrieztu sīpolu, kamēr tas sāk kļūt caurspīdīgs un tad pievieno sasmalcinātu ķiploku un cep vēl 1 minūti. Tad pievieno garšvielas. Beigās liek klāt konservētos tomātus un cukuru. Uz lēnas uguns sautē 10 minūtes vai līdz liekais šķidrums iztvaikojis un tomātu masa ieguvusi mērces konsistenci. Beigās pievieno sāli pēc garšas.
- Sagatavo kabačus: ar karoti, kurai nedaudz asākas malas, izgrebj no kabačiem mīkstumu, galus atstājot veselus, lai pildījums neveltos ārā. Tad tos kārto uz cepampannas, pārslaka ar olīveļļu un cep uzkarsētajā cepeškrāsnī 15 minūtes.
- Sagatavo malto gaļu pildījumam, to sajaucot ar garšvielām un sāli (es to darīju ar rokām, gaļu tomēr pārāk nemīcot, kā to parasti dara ar kotlešu masu).
- Kabačus ņem ārā no krāsns, pilda ar malto gaļu. Pa virsu liek tomātu mērcīti. Šauj iekšā atpakaļ krāsnī un cep vēl 15-20 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem un fetas sieru.

Atbildēt