Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ar malto gaļu pildīti kabači

8 septembra, 2011 Leave a Comment

Joprojām turpinās kabaču ražas laiks….. Tāpēc piedāvāju vienu diezgan tradicionālu recepti – ar malto gaļu pildītus kabačus. Izmantoju jēra gaļu, jo tā labi iederas šai garšu kombinācijā!

Izejvielas:

  • 4 vidēja izmēra kabači (sagriezti uz pusēm un tad gareniski)
  • nedaudz olīveļļas
  • zaļumi (es izmantoju koriandru/kinzu)
  • fetas siers
Tomātu mērcei:
  • olīveļļa cepšanai
  • 1 mazs sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • garšvielas pēc sajūtām (es liku kanēli, kajēnas piparus, koriandru un romiešu ķimenes)
  • 400 ml konservētu tomātu bundža
  • 2 tējk. cukura
  • sāls pēc garšas
Maltās gaļas masai:
  • 500 g maltas gaļas
  • garšvielas pēc sajūtām (es liku tās pašas, ko pie tomātu mērces!)
  • sāls pēc garšas
Gatavošana:
  1. Uzkarsē krāsi uz 210 grādiem. Sagatavo tomātu mērci: uzkarsētā pannā apcep gabaliņos sagrieztu sīpolu, kamēr tas sāk kļūt caurspīdīgs un tad pievieno sasmalcinātu ķiploku un cep vēl 1 minūti. Tad pievieno garšvielas. Beigās liek klāt konservētos tomātus un cukuru. Uz lēnas uguns sautē 10 minūtes vai līdz liekais šķidrums iztvaikojis un tomātu masa ieguvusi mērces konsistenci. Beigās pievieno sāli pēc garšas.
  2. Sagatavo kabačus: ar karoti, kurai nedaudz asākas malas, izgrebj no kabačiem mīkstumu, galus atstājot veselus, lai pildījums neveltos ārā. Tad tos kārto uz cepampannas, pārslaka ar olīveļļu un cep uzkarsētajā cepeškrāsnī 15 minūtes.
  3. Sagatavo malto gaļu pildījumam, to sajaucot ar garšvielām un sāli (es to darīju ar rokām, gaļu tomēr pārāk nemīcot, kā to parasti dara ar kotlešu masu).
  4. Kabačus ņem ārā no krāsns, pilda ar malto gaļu. Pa virsu liek tomātu mērcīti. Šauj iekšā atpakaļ krāsnī un cep vēl 15-20 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem un fetas sieru.
Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Jēra un truša gaļas ēdieni Tagged With: Kabači, Kanēlis, Ķiploki, Malta gaļa, Sīpols, Tomāti, Vasara

« Kaperu mērce zivju ēdieniem
Kvinojas, cukīni un vistas salāti »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...