Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kvinojas, cukīni un vistas salāti

September 10, 2011 6 Comments

Mani šīsvasaras mīļākie salāti. Tie ir super veselīgi un satur ļoti maz ogļhidrātu. Kinoa labo ietekmi uz Tavu veselību ļoti labi apraksta “Četras Sezonas” – lasīt šeit. Kopš atklāju kvinoja, to esmu izmantojusi 100 dažādos veidos – pat likusi rīsu vietā kāpostu tīteņos!

Plus – necepts cukīni garšo patiešām LABI. Vēl viens atklājums.

Ja vēlies, gatavo veģetāro salātu versiju bez vistas. Labu apetīti!

Izejvielas:

  • 150g kvinoja
  • 1 cukīni
  • 1 tējk. sarkanvīna etiķa
  • nedaudz olīveļļas
  • daži sīpolloki
  • 1 liels vai 2 mazāki tomāti
  • 100g fetas siers, sadrupināts
  • 200 g vistas filejas
Gatavošana:
  1. Uzvāra kvinoju, sekojot norādījumiem uz iepakojuma. Pēc vārīšanas to noskalo zem tekoša auksta ūdens un notecina lieko šķidrumu.
  2. Vistas fileju sagriež gabaliņos un apcep uzkarsētā eļļā. Sāls pēc garšas.
  3.  Sagatavo cukīni – nogriež tiem gaļus un pašus sagriež plānās sloksnītēs ar kartupeļu mizojamo.
  4. Mērci pagatavo, sajaucot kopā sarkanvīna etiķi un olīveļļu, pievieno sāli pēc garšas.
  5. Visas izejvielas liek salātu traukā, pārlej ar mērci un ar salātu karoti visu uzmanīgi izmaisa.
Iedvesma: BBC Good Food 

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni, Salāti Tagged With: Bez glutēna, Cukīni, Feta, Kinoa, Olīveļļa, Sarkanvīna etiķis, Siers, Sīpolloki, Veselīgi

« Ar malto gaļu pildīti kabači
Taizemes garšu festivāls 2011 »

Comments

  1. Zane says

    January 12, 2012 at 16:17

    Kur var atrast Kinoa? un vai cena visur vienāda?

    Reply
    • Linda says

      January 12, 2012 at 22:26

      Parasti ir tajos veikalu plauktos, kur atrodas rīsi, grūbas, kuskuss….. Cenas, domāju, var atšķirties, jo esmu redzējusi gan bio kinoa, gan parasto.

      Reply
  2. Ieva says

    April 12, 2012 at 08:28

    Latviski to ierasts saukt par kvinoju – tas atvieglos tās meklēšanu veikalā vai receptes internetā.

    Reply
    • Linda says

      April 12, 2012 at 08:39

      Paldies, Ieva, par ieteikumu! Es šo latviskojumu ‘aizņēmos’ no ČetrāmSezonām, bet tagad, pārbaudot caur googli, izskatās, ka tiešām latviskojumos dominē ‘kvinoja!

      Reply
  3. Rūta says

    February 7, 2017 at 19:06

    Pirmo reizi gatavoju kaut ko ar kvinoju. Sākumā neticēju, ka sanāks kas ēdams, bet rezultāts bija pārsteidzoši gards. Paldies par recepti.

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      February 14, 2017 at 15:07

      Rūta, forši, kvinoja ir interesants produkts ar dažādu pielietojumu!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in