Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kvinojas, cukīni un vistas salāti

10 septembra, 2011 6 komentāru

Mani šīsvasaras mīļākie salāti. Tie ir super veselīgi un satur ļoti maz ogļhidrātu. Kinoa labo ietekmi uz Tavu veselību ļoti labi apraksta “Četras Sezonas” – lasīt šeit. Kopš atklāju kvinoja, to esmu izmantojusi 100 dažādos veidos – pat likusi rīsu vietā kāpostu tīteņos!

Plus – necepts cukīni garšo patiešām LABI. Vēl viens atklājums.

Ja vēlies, gatavo veģetāro salātu versiju bez vistas. Labu apetīti!

Izejvielas:

  • 150g kvinoja
  • 1 cukīni
  • 1 tējk. sarkanvīna etiķa
  • nedaudz olīveļļas
  • daži sīpolloki
  • 1 liels vai 2 mazāki tomāti
  • 100g fetas siers, sadrupināts
  • 200 g vistas filejas
Gatavošana:
  1. Uzvāra kvinoju, sekojot norādījumiem uz iepakojuma. Pēc vārīšanas to noskalo zem tekoša auksta ūdens un notecina lieko šķidrumu.
  2. Vistas fileju sagriež gabaliņos un apcep uzkarsētā eļļā. Sāls pēc garšas.
  3.  Sagatavo cukīni – nogriež tiem gaļus un pašus sagriež plānās sloksnītēs ar kartupeļu mizojamo.
  4. Mērci pagatavo, sajaucot kopā sarkanvīna etiķi un olīveļļu, pievieno sāli pēc garšas.
  5. Visas izejvielas liek salātu traukā, pārlej ar mērci un ar salātu karoti visu uzmanīgi izmaisa.
Iedvesma: BBC Good Food 

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni, Salāti Tagged With: Bez glutēna, Cukīni, Feta, Kinoa, Olīveļļa, Sarkanvīna etiķis, Siers, Sīpolloki, Veselīgi

« Ar malto gaļu pildīti kabači
Taizemes garšu festivāls 2011 »

Comments

  1. Zane says

    12 janvāra, 2012 at 16:17

    Kur var atrast Kinoa? un vai cena visur vienāda?

    Atbildēt
    • Linda says

      12 janvāra, 2012 at 22:26

      Parasti ir tajos veikalu plauktos, kur atrodas rīsi, grūbas, kuskuss….. Cenas, domāju, var atšķirties, jo esmu redzējusi gan bio kinoa, gan parasto.

      Atbildēt
  2. Ieva says

    12 aprīļa, 2012 at 08:28

    Latviski to ierasts saukt par kvinoju – tas atvieglos tās meklēšanu veikalā vai receptes internetā.

    Atbildēt
    • Linda says

      12 aprīļa, 2012 at 08:39

      Paldies, Ieva, par ieteikumu! Es šo latviskojumu ‘aizņēmos’ no ČetrāmSezonām, bet tagad, pārbaudot caur googli, izskatās, ka tiešām latviskojumos dominē ‘kvinoja!

      Atbildēt
  3. Rūta says

    7 februāra, 2017 at 19:06

    Pirmo reizi gatavoju kaut ko ar kvinoju. Sākumā neticēju, ka sanāks kas ēdams, bet rezultāts bija pārsteidzoši gards. Paldies par recepti.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      14 februāra, 2017 at 15:07

      Rūta, forši, kvinoja ir interesants produkts ar dažādu pielietojumu!

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...