Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Lēnais vistas cepetis ar garšaugiem

19 septembra, 2011 3 komentāru

Ja sekojat līdzi Lindas Virtuvei, tad būsiet pamanījuši, ka šosezon esmu šmorējusi lēnajā režīmā gan jēru, gan liellopu. Tagad laiks pienācis vistai :)

Lēnais cepetis pēc izņemšanas no krāsns izskatījās kā mākslīgs: cepšanas laikā tas nebija saplacis un izžuvis, bet tieši otrādi – vistas gaļa bija ļoti sulīga un mīksta. Labs atgādinājums par to, ka gaļa mīl ilgu cepšanu nevis ātru ‘kremēšanu’!

Izejvielas:

  • sviests ietaukošanai
  • 1.5 kg vista
  • 1 kg kartupeļu (tos sagriezu 4 daiviņās gareniski)
  • 1 apelsīns
  • 2 tējk. olīveļļas
  • 100ml baltvīna
  • 100ml vistas buljona
  • pāris zariņi rozmarīna
  • pāris zariņi timiāna

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 160C. Apelsīnam norīvē miziņu (tik daudz, lai sanāktu aptuveni 1 tējk.). Apelsīnu pārgriež uz pusēm, vienu no tām ieliek cāļa ‘vēderā’. Norīvēto miziņu sajauc ar 2 tējk. eļļas, kam pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Cepamajā pannā liek veselu vistu, kuru iesmērē ar eļļas un apelsīna miziņas maisījumu. Vistai kakla daļā aiz ādas aizbāž nelielu gabaliņu sviesta (tiešām nedaudz, jo man šoreiz gadījās ielikt pārāk daudz sviesta un vistas ādā tai vietā veidojās apdegums).  Apkārt kārto kartupeļus. Pannas dibenā lej baltvīnu un buljonu. Pārklāj ar alumīnija foliju un liek krāsnī cepties.
  2. Pēc 1 stundas foliju noņem, kartpeļus apgroza. Pievieno rozmarīna lapiņas. Vistu cep vēl 50 minūtes neapklātu.
  3. Cepeškrāsns temperatūru paaugstina uz 220C. Vistu cep vēl 30 minūtes šajā temperatūrā. Šai brīdī vistai vajadzētu būt gatavai – bet to tomēr vajadzētu pārbaudīt, pirms vistu no krāsns raut ārā :)
  4. Kad cepetis un kartupeļi no pannas izņemti, vistu apklāj ar foliju un atļauj 10 minūtes ‘atpūties’, pirms ķerties klāt pie ēšanas.
Iedvesmai: BBC Good Food

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni Tagged With: Baltais vīns, Citroni, Citrusaugļi, Kartupeļi, Lauru lapas, Rozmarīns, Timiāns

« Panīrs ar zirņiem jeb Matar paneer
Ar riekstu ķirbi un bekonu pildītas plānās pankūkas »

Comments

  1. Elina says

    19 oktobra, 2015 at 00:42

    Sveiki! Rīt mēģināšu vistu cept pēc šīs receptes. Vai variet dot padomu, kas mainās cepšanas procesā, ja vista ir laukos labi augusi un ir turpat gandrīz 4 kg smaga?! :)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      20 oktobra, 2015 at 13:53

      Elīna, tik lielai vistai noteikti jācepas ilgāk – cik ilgi, to uzreiz grūti pateikt, tādēļ vislabāk izmantot gaļas termometru. Kad vistas iekšējā temperatūra sasniegusi 74 grādus, tā ir jāņem ārā no krāsts un “jāatpūtina”.

      Atbildēt
  2. Gita says

    27 maija, 2017 at 15:57

    Izcili, izcili!!!!! Man bija 2kg vista un visos grados cepu pa 10min ilgak. Bija gatava!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...