Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ar riekstu ķirbi un bekonu pildītas plānās pankūkas

25 septembra, 2011 Leave a Comment


Rudens klāt. Lai arī šodien aiz loga +23C un saulīte lutina, dārzos krīt āboli, parkos – kastaņi, un koku lapas nemanāmi sāk dzeltēt…. Ja runā par rudeni virtuvē, tad nedrīkst nepieminēt ķirbjus, vai ne? Šorīt svētdienas brokastīs lutināju savējos ar pildītām pankūkām – iekšā liekot riekstu ķirbi, saceptu ar sīpolu un bekonu. Ēst var kopā ar skābo krējumu, bet es izvēlējos pagatavot ‘salsa verde’ – sablendēju kopā pētersīļus, piparmētras, maltu parmezānu un olīveļļu: vitamīnu un garšas bumba!

Piebilde par produktu daudzumiem – gatavojiet uz izjūtu: tā gatavotas pankūkas sanāk visgaršīgākās :)

Izejvielas:

Pildījumam:

  • augu eļļa cepšanai
  • sīpols
  • žāvēts bekons
  • riekstu ķirbis
  • salvija
  • svaigi malti pipari
Plus:
  • plāno pankūku mīkla
  • sviests cepšanai un pannas ietaukošanai

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 200C. Uzkarsētā eļļā apcep gabalos sagrieztu sīpolu, pēc 3 minūšu cepšanas pievieno bekonu. Beigās pievieno arī nomizotu un gabaliņos sagrieztu riekstu ķirbīti. Pārkaisa ar salvijas lapiņām. Pacep visu kopā 1-2 minūtes, pārber ar svaigi maltiem pipariem. Tad visu šo masu liek cepešpannā un cep 50 minūtes vai kamēr ķirbis mīksts.
  2. Pagatavo plāno pankūku mīklu (tā kā gatavoju sālās pankūkas, cukuru mīklai lieku tikai šķipsniņu). Mīklu lej uz pannas un cep izkausētā sviestā tikai no vienas puses. Ar sviestu izsmērē otru cepampannu.
  3. Pilda pankūkas – noņem no pannas, liek ar apcepto pusi uz augšu, vidū ‘desiņā’ ieliek dažas karotes ķirbju-bekona masas. Maliņas aizloka ciet. Liek cepampannā. Kad panna pilna ar pildītajām pankūkām, to liek cepeškrāsnī un 190C cep, kamēr pankūkas no augšas sāk kļūt zeltainas!
  4. Pasniedz ar skābo krējumu vai ‘salsa verde’.

Iedvesma: Epicurious

Filed Under: Pankūkas Tagged With: Brunch, Ķirbis, Parmezāns, Pētersīļi, Piparmētras, Sīpols

« Lēnais vistas cepetis ar garšaugiem
Lazanja ar kabačiem un rikotas sieru »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...