Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Lazanja ar kabačiem un rikotas sieru

4 oktobra, 2011 10 komentārs

Šī ir mana veģetārā versija klasiskajai lazanjai – turklāt oktobrī vēl jāsteidz izmantot kabači! Rikota ir mana mīļākā sastāvdaļa klasiskās bešamela mērces vietā.

Sastāvdaļas (12 porcijas):

  • 1 paliels sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • eļļa cepšanai
  • 3 konservētu tomātu bundžiņas (400 ml x 3)
  • 2 tējk. smalkā cukura
  • 400 g rikotas siera
  • 1 ola
  • 80 g parmezāna
  • 2 vidēja izmēra kabači
  • 250 g lazanjas plāksnes
  • 100 g rīvēta siera
  • muskatrieksts, svaigi malti pipari, sāls
Gatavošana:
  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 190C.
  2. Uzkarsētā eļļā apcep gabaliņos sagrieztu sīpolu, kamēr tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno sasmalcinātu ķiploku un cep vēl pusminūti. Tad visam liek klāt konservētos tomātus un smalko cukuru. Sagaida pirmo burbuli, samazina uguni un, ik pa laikam maisot, visu vāra 5 minūtes. Pēc vēlēšanās var pievienot arī garšvielas – žāvētu raudeni, pētersīļus, Vidusjūras garšaugu maisījumu, fenheļa sēklas.
  3. Sagatavo rikotas masu – rikotas sieru sakuļ ar olu un pievieno svaigi rīvētu muskatriekstu un sāli pēc garšas.
  4. Būvē lazanju: cepšanai domātā trauka dibenā liek 1/3 no tomātu masas. Pa virsu liek 1/2 no lazanjas plāksnēm. Tad pusi no rikotas masas, kam pārber rīvētu parmezānu (arī pusi). Pēdējā kārta – šķēlītēs sagriezts kabacis. Pēc tam sāk no sākuma – 1/3 no tomātu masas, pusi no lazanjas plāksnēm, atlikušo rikotas masu un parmezānu, otru kabaci. Noslēdz ar 1/3 no tomātu mērces. Pārber ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un sāli.
  5. Pārsedz ar foliju un liek krāsnī cepties uz 50 minūtēm. Tad foliju noņem un cep vēl 40 minūtes vai kamēr lazanja gatava. Pašās beigās lazanju pārber ar rīvētu sieru (tādu, kas labāk kūst – es ņēmu Ēmentāles) un ieliek krāsnī vēl uz 10 minūtēm, kamēr siers izkūst. Pirms pasniegšanas lazanjai ļauj 10 minūtes ‘atpūsties’.

Filed Under: Pastas un rīsu ēdieni Tagged With: Kabači, Ķiploki, Muskatrieksts, Parmezāns, Sīpols, Tomāti, Vasara

« Ar riekstu ķirbi un bekonu pildītas plānās pankūkas
Lindas Virtuvei jauna adrese! »

Comments

  1. Baiba says

    8 oktobra, 2011 at 19:58

    Paldies par recepti! Shovakar izdevaas lieliskas, rudeniigas vakarinas.

    Atbildēt
    • Linda says

      8 oktobra, 2011 at 21:37

      Baiba, man prieks! Lai arī turpmāk veicas ar jaunu lietu atklājumiem :)

      Atbildēt
  2. Inita says

    22 novembra, 2013 at 18:38

    Vai tiesam si lazanja jacep Tik ilgi, t.i., kopa 10 minutes?

    Atbildēt
  3. Inita says

    22 novembra, 2013 at 18:39

    sorry… 100 minutes

    Atbildēt
    • Linda says

      22 novembra, 2013 at 18:49

      Inita – sen šo lazanju neesmu cepusi… Grūti atcerēties, kā tur bija ar cepšanas laikiem, jo 110 minūtes tagad šķiet patiešām ļoti ilgi. Iesaku no pieredzes ar citām lazanjām darīt tā – pusstundu cept ar foliju virsū un tad vēl kādas 25 minūtes bez folijas (katrā gadījumā jāskatās, lai pastas plāksnes pa vidu būtu mīkstas). Šī ir mana mīļākā lazanjas receptes – desmitiem reižu pārbaudīta, vienmēr sanāk! https://lindasvirtuve.lv/2010/11/22/lazanja-ar-rikotu/ Lai Tev arī izdodas!

      Atbildēt
  4. Inese says

    19 aprīļa, 2015 at 23:17

    Sveika! Ja pareizi sapratu, tad trauka, kura gatavoshu lazanju, pirma karta ir tomatu merce, nevis lazanjas plaksne?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      19 aprīļa, 2015 at 23:29

      Jā, apakšā liek mērci!

      Atbildēt
      • Inese says

        19 aprīļa, 2015 at 23:45

        Paldies!

        Atbildēt
  5. Inese says

    5 maija, 2015 at 20:46

    Lieliska recepte! Garšoja pat dēlam, kurš nav veģetārietis! Kabača vietā izmantoju cukīnī, iederējās lieliski! Paldies!

    Atbildēt
  6. Vivita says

    25 februāra, 2016 at 18:20

    Izmēģināju un ļoti, ļoti, ļoti garšoja! Paldies par recepti!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...