Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Auzu pārslu cepumi ar rumā mērcētām rozīnēm

11 oktobra, 2011 Leave a Comment

Iestājoties drēgnajām rudens dienām, pēc atnākšanas mājās no darba, tā vien gribas tikai ierušināties zem segas ar kādu grāmatu vai žurnālu rokās…. Šai kompozīcijai ļoti labi piestāv kūpoša tējas krūze un … cepumi. Ruma vietā vari izmantot ābolu vai kādu citu sulu. 

Šovakar cepu auzu pārslu cepumus ar rumā mērcētām rozīnēm. Kanēlis un piparkūku garšviela šos cepumus padara ziemīgākus. Starp citu, būs ideāli cepumiņi uz Ziemassvētku laiku. Pāris minūtes pēc izņemšanas no krāsns tie kļūst apkārt kraukšīgi, bet vidū mīksti. Man patīk, ka šie auzu pārslu cepumi nesanāk tik sausi kā parastie.

Izejvielas:

  • sauja rozīņu
  • 50 ml rumšā ruma
  • 120 g sviests
  • 120 g cukurs (vislabāk – muskovado gaišais cukurs, bet derēs arī brūnais vai baltais)
  • 2 olas
  • 100 g miltu
  • 0.5 tējk. sodas
  • 0.5 tējk. kanēlis
  • 0.5 tējk. piparkūku garšviela
  • 220 g auzu pārslu
Gatavošana:
  1. Rozīnes aplej ar rumu – vislabāk iepriekšējā vakarā, lai rums paspētu kārtīgi ievilkties.
  2. Izkausētu svietstu sajauc ar cukuru. Piekuļ olas.
  3. Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cepamo sodu. Pievieno kanēli un piparkūku garšvielu.
  4. Sviesta masu sajauc ar miltu masu. Beigās mīklā iejauc auzu pārslas un rozīnes un visu kārtīgi samaisa.
  5. Cep 170C 20 minūtes vai kamēr cepumi kļūst zeltaini un sāk mainīt krāsu uz nedaudz tumšāku.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Auzu pārslas, Auzu pārslu cepumi, Cepumi, Kanēlis, Pie kafijas, Rozīnes, Rums, Ziema, Ziemassvētku ēdieni

« Siera kūka ar piparkūku cepumu garšu
Ķirbju zupa ar kokosriekstu pienu »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...