Iestājoties drēgnajām rudens dienām, pēc atnākšanas mājās no darba, tā vien gribas tikai ierušināties zem segas ar kādu grāmatu vai žurnālu rokās…. Šai kompozīcijai ļoti labi piestāv kūpoša tējas krūze un … cepumi. Ruma vietā vari izmantot ābolu vai kādu citu sulu.
Šovakar cepu auzu pārslu cepumus ar rumā mērcētām rozīnēm. Kanēlis un piparkūku garšviela šos cepumus padara ziemīgākus. Starp citu, būs ideāli cepumiņi uz Ziemassvētku laiku. Pāris minūtes pēc izņemšanas no krāsns tie kļūst apkārt kraukšīgi, bet vidū mīksti. Man patīk, ka šie auzu pārslu cepumi nesanāk tik sausi kā parastie.
Izejvielas:
- sauja rozīņu
- 50 ml rumšā ruma
- 120 g sviests
- 120 g cukurs (vislabāk – muskovado gaišais cukurs, bet derēs arī brūnais vai baltais)
- 2 olas
- 100 g miltu
- 0.5 tējk. sodas
- 0.5 tējk. kanēlis
- 0.5 tējk. piparkūku garšviela
- 220 g auzu pārslu
Gatavošana:
- Rozīnes aplej ar rumu – vislabāk iepriekšējā vakarā, lai rums paspētu kārtīgi ievilkties.
- Izkausētu svietstu sajauc ar cukuru. Piekuļ olas.
- Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cepamo sodu. Pievieno kanēli un piparkūku garšvielu.
- Sviesta masu sajauc ar miltu masu. Beigās mīklā iejauc auzu pārslas un rozīnes un visu kārtīgi samaisa.
- Cep 170C 20 minūtes vai kamēr cepumi kļūst zeltaini un sāk mainīt krāsu uz nedaudz tumšāku.
Atbildēt