Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Auzu pārslu cepumi ar rumā mērcētām rozīnēm

October 11, 2011 Leave a Comment

Iestājoties drēgnajām rudens dienām, pēc atnākšanas mājās no darba, tā vien gribas tikai ierušināties zem segas ar kādu grāmatu vai žurnālu rokās…. Šai kompozīcijai ļoti labi piestāv kūpoša tējas krūze un … cepumi. Ruma vietā vari izmantot ābolu vai kādu citu sulu. 

Šovakar cepu auzu pārslu cepumus ar rumā mērcētām rozīnēm. Kanēlis un piparkūku garšviela šos cepumus padara ziemīgākus. Starp citu, būs ideāli cepumiņi uz Ziemassvētku laiku. Pāris minūtes pēc izņemšanas no krāsns tie kļūst apkārt kraukšīgi, bet vidū mīksti. Man patīk, ka šie auzu pārslu cepumi nesanāk tik sausi kā parastie.

Izejvielas:

  • sauja rozīņu
  • 50 ml rumšā ruma
  • 120 g sviests
  • 120 g cukurs (vislabāk – muskovado gaišais cukurs, bet derēs arī brūnais vai baltais)
  • 2 olas
  • 100 g miltu
  • 0.5 tējk. sodas
  • 0.5 tējk. kanēlis
  • 0.5 tējk. piparkūku garšviela
  • 220 g auzu pārslu
Gatavošana:
  1. Rozīnes aplej ar rumu – vislabāk iepriekšējā vakarā, lai rums paspētu kārtīgi ievilkties.
  2. Izkausētu svietstu sajauc ar cukuru. Piekuļ olas.
  3. Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cepamo sodu. Pievieno kanēli un piparkūku garšvielu.
  4. Sviesta masu sajauc ar miltu masu. Beigās mīklā iejauc auzu pārslas un rozīnes un visu kārtīgi samaisa.
  5. Cep 170C 20 minūtes vai kamēr cepumi kļūst zeltaini un sāk mainīt krāsu uz nedaudz tumšāku.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Auzu pārslas, Auzu pārslu cepumi, Cepumi, Kanēlis, Pie kafijas, Rozīnes, Rums, Ziema, Ziemassvētku ēdieni

« Siera kūka ar piparkūku cepumu garšu
Ķirbju zupa ar kokosriekstu pienu »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in