Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ķirbju zupa ar kokosriekstu pienu

oktobris 15, 2011 16 Comments

Mammas dārzā Latvijā šogad ir ķirbju gads. Lielāko ķirbi knapi varēja panest divi pieauguši vīrieši. Ķirbjis no Kurzemes atceļoja uz Rīgu, un tagad mamma plāno katram dzimšanas dienas viesim ciemakukulī dot līdzi vismaz 5 kg ķirbja – kādam tas ķirbis tak’ jāapēd :) Ciemiņi, saturieties!

Ārā šodien no rīta uz terases termometra stabiņš bija aizdomīgi tuvu ‘0’ atzīmei…. Tādās dienās ir īstais brīdis gatavot siltas zupas. Tad nu par godu saulītei ar zobiem un lai dotu idejas maniem mammas ciemiņiem, recepte dievīgai ķirbju zupiņai. Garšvielas droši lieciet klāt pēc savas gaumes un pieejamības. Lai izdodas!

Izejvielas:

  • eļļa cepšanai
  • 1 sīpols, sagriezts gabaliņos cepšanai
  • 3 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
  • 1,5 kg ķirbis, nomizots un sagriezts kubiņos
  • garšvielas – malts koriandrs, svaigs sarīvēts ingvers, maltas romiešu ķimenes (cumin), kurkuma
  • 2.5 glāzes buljona
  • 400 ml kokosriekstu piena (var arī mazāk – to skatās pēc garšas!)
  • svaigs koriandrs un čili pārslas pārbēršanai

Gatavošana:

  1. Uzkarsētā eļļā katlā vai uz lielas uz pannas apcep sīpolu, kamēr tas kļūst caurspīdīgs. Cepšanās beigās pieliek ķiploku un pacep vēl 1 minūti.
  2. Pievieno garšvielas un cep vēl pāris minūtes.
  3. Tad pievieno ķirbi kubiņos un visu kārtīgi izmaisa – tā, lai garšvielas pārklātu ķirbi. Visam pāri lej karstu buljonu. Liek virsū vāku un uz lēnas uguns sautē 20-30 minūtes – kamēr ķirbis mīksts. Pa laikam apmaisa. Pannu (katlu) ņem nost no uguns un pagaida, lai ķirbja masa nedaudz atdziest.
  4. Ņem blenderi un visu blendē, kamēr vairs neredz gabaliņus!
  5. Liek atpakaļ uz uguns un pievieno koksriekstu pienu. Samaisa. Sagaida pirmo burbuli (t.i., kamēr uzvārās).
  6. Pasniedz pārbērtu ar svaigu koriandru un čili pārslām (chilli flakes).


Filed Under: Zupas Tagged With: Bez glutēna, Bez laktozes, Čili, Ķirbis, Ķirbju zupa, Kokosriekstu piens, Koriandrs, Veģetāri, Veselīgi

« Auzu pārslu cepumi ar rumā mērcētām rozīnēm
Indiešu vista jogurta-citronu mērcē »

Comments

  1. pusdienas says

    oktobris 17, 2011 at 17:15

    Šī zupa bija dievīga! Tik maiga no piena, bet garšvielas piedod asumiņu. Noteikti atkārtošu! Un ieteikšu citiem. Paldies!

    Atbildēt
    • Linda says

      oktobris 17, 2011 at 18:44

      Priecājos, ka arī Tev garšoja :) Šo noteikti var ieteikt visiem taizemiešu virtuves faniem, man šķiet!

      Atbildēt
  2. Iveta says

    oktobris 28, 2011 at 08:48

    Zupa bija izcila! Es gan pieliku nedaudz pa daudz sīpolu :)

    Atbildēt
  3. Linda says

    oktobris 28, 2011 at 08:58

    Iveta, labs jau labu nemaitā ;) Prieks, ka izdevās! Jauku & garšīgu nedēļas nogali :)

    Atbildēt
  4. Mareta says

    oktobris 28, 2011 at 22:02

    ņamm man sanāca indiešu virtuve, kumins, un ingvers ar čilli
    Kokospiena vietā gan pieliku kausēto dzintaru, bet sanāca dievīga :)
    Paldies,

    Atbildēt
  5. Zane says

    februāris 12, 2012 at 14:00

    Paldies, tiešām ļoti garda zupa :) Diemžēl nebija mājās visas receptē minētās garšvielas, bet tik un tā sanāca lieliski un noteikti gatavošu vēl!

    Atbildēt
    • Linda says

      februāris 12, 2012 at 18:58

      Zane, katru reizi var paekperimentēt, kas labāk garšo pie konkrētajām izejvielām – ar laiku atrodas savas, īstās garšas, kas katram vairāk pie sirds!

      Atbildēt
  6. Laura says

    oktobris 14, 2012 at 13:53

    Paldies, mums garsoja :)

    Atbildēt
    • liga says

      novembris 18, 2012 at 13:26

      vienkarshi SUPERIIGA zupa, iedevu pagarshot iiriem te dublinaa teica, ka meeli var noriit

      Atbildēt
      • Linda says

        novembris 18, 2012 at 20:14

        Sveicieni Latvijas svētkos trimdiniekiem! Lai garšo pašiem un vietējiem :)

        Atbildēt
  7. Ingūna says

    oktobris 8, 2015 at 12:41

    Vai kokosriekstu piena vietā var izmantot rīsu pienu ar kokosriekstu garšu?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      oktobris 8, 2015 at 17:48

      Domāju, ka jā – tikai zupa var neiznākt tik krēmīga. Varbūt vērts pievienot kādu no veselīgajiem “biezinātājiem”, ja zupa sanāk pārāk šķidras konsistences. Es parasti izmantoju 4-graudu “rīvmaizi”.

      Atbildēt
  8. Ilze says

    oktobris 10, 2015 at 15:33

    Paldies, Linda! Lieliska recepte! Mūsmājās visiem garšoja :)

    Atbildēt
  9. Solvita says

    janvāris 31, 2018 at 14:16

    Paldies! Zupa izdevās ļoti garda! :)

    Atbildēt
  10. INGA KARKLINA says

    oktobris 28, 2019 at 11:52

    Mana mīļākā zupa nu jau vairākus gadus! Vīrs, kurš līdz šim neēda ķirbjus, šo zupu pieprasa un ēd papildporcijas.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      oktobris 31, 2019 at 17:45

      Cik jauki, Inga! Ķirbju mīlestība vīriešiem parasti sākas pamazām :)

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm februāris 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j februāris 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpolloki Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2022

 

Loading Comments...