Man trakoti patīk tās smaržas, kas piepilda virtuvi, kad gatavoju indiešu ēdienus. Sastāvdaļas vienkāršas, bet visa sāls slēpjas garšvielās!
Principā šai receptei man ir 2 versijas. Pirmo skatīt zemāk. Otrā – tiem brīžiem, kad nav laika daudz pa virtuvi darboties, bet kaut ko garšīgu pagatavot ļoti gribas. Tad visu sauso garšvielu buķeti aizstāju ar SantaMaria garšvielu maisījumu Chicken Tikka Masala.
P.S. Tiem, kam interesē Indijas virtuve un ir vēlēšanās iemācīties ko vairāk, iesaku šo savu pēdējā laika atklājumu blogu The Hathi Cooks. Ļoti interesanta ir sadaļa par to, kādām sastāvdaļām un garšvielām vajadzētu būt mājās, pirms ķeraties klāt pie indiešu virtuves apguves!
Izejvielas (6 pers.):
- citronu sula no 1 citrona (ja nav sulīgi – tad sula no 2 citroniem)
- 2 tējk. saldās paprikas pulvera
- 2 vidēja lieluma sarkanie sīpoli, sagriezti mazos gabaliņos
- 6 vistas filejas
- augu eļļa cepšanai
- pēc izvēles – svaigs koriandrs pārbēršanai
Marinādei:
- 250 ml grieķu jogurta (vai bezpiedevu baltā jogurta)
- 5 cm ingvera saknes
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 tējk. garam masala garšvielu maisījuma
- 0.5 tējk. romiešu ķimeņu (cumin)
- ¼ tējk.kurkumas
Gatavošana:
- Bļodiņā sajauc citrona sulu ar paprikas pulveri un sarkano sīpolu. Katru vistas fileju sagriež 3-4 garenos gabalos. Citronu sulas maisījumu pārlej vistai un noliek maliņā uz 10 minūtēm ievilkties.
- Sajauc kopā visas marinādes sastāvdaļas un pārlej pāri vistai tā, lai marināde vienmērīgi apklātu visus vistas gabalus. Trauku pārklāj un noliek vēsā vietā marinēties vismaz uz stundu.
- Pannā uzkarsē eļļu. Liek vistas filejas gabalus kopā ar visu marinādi (tā veidos mērci) un apcep no abām pusēm. Tad liek virsū vāku un cep, kamēr gabaliņi vidū vairs nav sārti (t.i., kamēr gaļa izcepusies). Pirms likšanas galdā var pārbērt ar svaigu koriandru. Pasniedz ar vārītiem rīsiem un, ja ir – ar naan maizīti.
Iedvesma: BBC Good Food
ogumeitene says
O, jā…Šis mani interesē, pat ļoti…
Ja līdz rītam nenomierināšos, tad rīt vakariņās šis būs jāgatavo :)
Paldies par recepti.
Linda says
Tas virtuves nemiers jau ir visu labo (lasīt – garšīgo!) lietu sākums…!! Un dikti forši ir, ja viņš lipīgs kļūst :) Lai Tev izdodas!