Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Karamelizētu ābolu kūka

2 novembra, 2011 2 komentāru

Šogad eksperimentēju ar ābolkūkām. Pirmie eksperimenti sanāca ne visai labi – kūkas gan juka ārā, gan sanāca sausas un ar cepamā pulvera garšu. Tomēr pēc vairākiem mēģinājumiem atradu ‘īsto recepti’! Šī ir mana mīļākā ābolkūka šoruden. Pamēģiniet arī jūs :)

Izejvielas:

  • 3 āboli, nomizoti un sagriezti šķēlītēs
  • 150g sviests, istabas temperatūrā
  • 25g gaiši brūnais muskavado cukurs
  • 125g smalkais cukurs
  • 2 olas, sakultas
  • 125g milti, sajaukti ar 1.5 tējk. cepamo pulveri
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 1 tējk. malta kanēļa
Gatavošana: 
  1. Uzkarsē krāsni 180C.
  2. Šķēlēs sagrieztos ābolus liek uzkarsētā sviestā (25 gramos) un apcep uz pannas kopā ar muskavado cukuru uz vidējas uguns 3-4 minūtes (pa laikam apmaisot), kamēr āboli karamelizējas un kļūst mīkstāki. Ņem nost no uguns un noliek malā dzesēties, kamēr top mīkla.
  3. Mīklai saputo kopā atlikušo sviestu un cukuru, tad pievieno pa vienai olas. Iesijā miltus, iejauc vaniļas cukuru un kanēli. Maisa, kamēr veidojas viendabīga masa.
  4. Ietaukotas apaļās veidnes pamatā kārto karamelizētās ābolu šķēles. Sīrupu, kas paliek pāri no āboliem, noliek malā, tas vēl noderēs! Pa virsu āboliem lej mīklu. Liek krāsnī un cep 30-35 minūtes, kamēr kūka pilnībā izcepusies!
  5. Kad kūka ārā no cepeškrāsns, tai ļauj 5 minūtes atdzist, tad apvēršot, liek uz šķīvja. Ar karoti pāri pārlej sīrupu. Var pasniegt ar saldējumu vai vaniļas mērci!
Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Āboli, Ābolkūka, Kanēlis, Pie kafijas, Vaniļas cukurs

« Lindas Virtuvei 1 gadiņš!
Hurmu čatnijs ar medu »

Comments

  1. crugus says

    2 novembra, 2011 at 12:58

    Ņamma, paldies par recepti)
    Izdevās ļoti garšīgi!!
    :-)

    Atbildēt
  2. skaistumadienasgramata says

    10 februāra, 2012 at 21:12

    Noteikti izmēģināšu, jo ābolkūkas ir manas mīļākās kūkas. Esmu izmēģinājusi desmitiem recepšu un līdz šim labākā bija no Smitten Kitchen bloga ņemtā recepte. Bet šī izskatās lieliski!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...