Šogad eksperimentēju ar ābolkūkām. Pirmie eksperimenti sanāca ne visai labi – kūkas gan juka ārā, gan sanāca sausas un ar cepamā pulvera garšu. Tomēr pēc vairākiem mēģinājumiem atradu ‘īsto recepti’! Šī ir mana mīļākā ābolkūka šoruden. Pamēģiniet arī jūs :)
Izejvielas:
- 3 āboli, nomizoti un sagriezti šķēlītēs
- 150g sviests, istabas temperatūrā
- 25g gaiši brūnais muskavado cukurs
- 125g smalkais cukurs
- 2 olas, sakultas
- 125g milti, sajaukti ar 1.5 tējk. cepamo pulveri
- 1 tējk. vaniļas cukura
- 1 tējk. malta kanēļa
Gatavošana:
- Uzkarsē krāsni 180C.
- Šķēlēs sagrieztos ābolus liek uzkarsētā sviestā (25 gramos) un apcep uz pannas kopā ar muskavado cukuru uz vidējas uguns 3-4 minūtes (pa laikam apmaisot), kamēr āboli karamelizējas un kļūst mīkstāki. Ņem nost no uguns un noliek malā dzesēties, kamēr top mīkla.
- Mīklai saputo kopā atlikušo sviestu un cukuru, tad pievieno pa vienai olas. Iesijā miltus, iejauc vaniļas cukuru un kanēli. Maisa, kamēr veidojas viendabīga masa.
- Ietaukotas apaļās veidnes pamatā kārto karamelizētās ābolu šķēles. Sīrupu, kas paliek pāri no āboliem, noliek malā, tas vēl noderēs! Pa virsu āboliem lej mīklu. Liek krāsnī un cep 30-35 minūtes, kamēr kūka pilnībā izcepusies!
- Kad kūka ārā no cepeškrāsns, tai ļauj 5 minūtes atdzist, tad apvēršot, liek uz šķīvja. Ar karoti pāri pārlej sīrupu. Var pasniegt ar saldējumu vai vaniļas mērci!

Ņamma, paldies par recepti)
Izdevās ļoti garšīgi!!
:-)
Noteikti izmēģināšu, jo ābolkūkas ir manas mīļākās kūkas. Esmu izmēģinājusi desmitiem recepšu un līdz šim labākā bija no Smitten Kitchen bloga ņemtā recepte. Bet šī izskatās lieliski!