Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Hurmu čatnijs ar medu

November 5, 2011 Leave a Comment

Dievinu hurmas. Svaigas un gatavas. Tās ir kā vēlā rudens simbols, kas kopā ar mandarīniem parāda, ka arī šis relatīvi kulināri garlaicīgais gada laiks var būt krāsains un pilns ar garšu!

Šoreiz mēģināju kaut ko pagatavot no hurmām. Recepti atradu nejauši un patiesībā čatniju pēc vārīšanas uzreiz izmantoju kā mērci ceptai cūkas filejai, kas marinēta ķīniešu 5-garšvielu pulverī. Derēs labi kopā arī ar putnu gaļu. 

Izejvielas:

  • 3 gatavas stingrās hurmas
  • 2 ēdamk. aprikožu vai apelsīnu ievārījuma
  • sula no 1/2 apelsīna
  • 30 g žāvētu dzērveņu
  • 3 tējk. medus
  • citrona miziņa
  • 1/2 tējk. kanēlis
Gatavošana:
  1. Hurmas sagriež mazos kubiņos.
  2. Visas sastāvdaļas liek uz pannas un uz vidējas uguns sautē 3-4 minūtes, tad uguni samazina uz lēnu un saulē vēl 10 minūtes. Gatavs!

Iedvesma: Spice Islands

Filed Under: Dažādi Tagged With: Hurma, Kanēlis, Medus, Ziema

« Karamelizētu ābolu kūka
Šokolādes brauniji ar lazdu riekstiem »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in