Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Jēra karijs ar spinātiem

decembris 8, 2011 2 Comments


Ja lasāt Lindas Virtuvi, tad zināt, ka mana pēdējā laika aizraušanās ir Indijas virtuve. Rudens un ziema ir arī vislabākais laiks sautējumu gatavošanai. Abi šie faktori apvienojās arī manā pagājušās svētdienas ēdienā – jēra karijā ar spinātiem. Spinātus var ņemt arī saldētus, es izmantoju šoreiz svaigus. Jēra gaļa bija ribiņas ar cauraugušu gaļiņu apkārt.

Izejvielas:

  • pāris cm liels ingvera saknes gabaliņš
  • 2 ķiploka daiviņas, sakapātas
  • 2 sīpoli, sagriezti gabaliņos
  • eļļa cepšanai
  • 1 tējk. romiešu ķimeņu (cumin)
  • 1 tējk.malta koriandra
  • 1 tējk. kurkumas
  • 0.5 tējk. čili pulvera
  • 800 g jēra ribiņu
  • 2 x 400 ml konservētu tomātu
  • 1 tējk. tomātu koncentrāta
  • 100 g svaigu spinātu

Gatavošana:

  1. Blenderī liek ingveru, ķiploku un sīpolus, sablendē viendabīgā masā. Uzkarsē pannu, uzlej eļļu un pievieno sīpolu un ķiploku masu, sāli un maisot cep 3 minūtes. Pievieno visas garšvielas un atkal nedaudz pacep.
  2. Katlā uzkarsētā eļļā apcep jēra ribiņas – apmēram minūti no abām pusēm tā, lai gaļiņa nedaudz no ārpuses karamelizētos. Tad pievieno pannas saturu ar sīpolu un garšvielām. Beigās pieliek tomātus, tomātu koncentrātu, atkal samaisa. Liek vāku virsū un sautē uz zemas uguns apmēram stundu. Desmit minūtes pirms sautēšanas beigām pievieno spinātus.
  3. Pasniedz ar rīsiem vai naan.

Iedvesma: BBC Good Food

Filed Under: Jēra un truša gaļas ēdieni Tagged With: Bez laktozes, Čili, Indijas virtuve, Kardamons, Sīpols, Spināti, Ziema

« Ziemassvētku mandeļu, bumbieru un kardamona kūka
Žāvētu augļu un riekstu maizītes ar ruma garšu »

Comments

  1. Ieva says

    aprīlis 27, 2016 at 12:56

    Sveika, kas ir tomatu koncentrats?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      aprīlis 27, 2016 at 14:24

      Tomātu pasta :)

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm februāris 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j februāris 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpolloki Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2022

 

Loading Comments...