Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Balzāmetiķī karamelizēti sīpoli

26 decembra, 2011 6 komentāru

Sīpoli balzametiķī ir mans pēdējā laika atklājums. Ar ļoti minimāliem laika un izejvielu resursiem var pagatavot piedevu gaļas ēdieniem, kas ar savu patīkamo saldumu un konsistenci ‘savilks’ kopā visu maltīti. Derēs gan pie baltās, gan sarkanās gaļas. Un pie cūkas cepeša – ideāli.

Izejvielas:

  • 4 lieli sīpoli (baltie vai sarkanie)
  • 60 g sviesta
  • 60 ml balzāmetiķis
  • 2 tējk.cukura
  • šķipsniņa sāls
  1. Nomizo sīpolus, pārgriež gareniski uz pusēm un tad sagriež plānās un pēc iespējas vienāda biezuma ripiņās.
  2. Uzkarsē pannu un uz vidējas uguns liek uz pannas sviestu. Izkausē un pagaida kamēr sviests ir uzsilis. Pievieno sīpolus un kārtīgi samaisa – tā, lai tie būtu pārklāti ar sviestu. Cep 5 minūtes, kamēr sīpoli sāk ‘svīst’ (izskatās skaisti spīdīgi).
  3. Pievieno cukuru, sāli un balzāketiķi.
  4. Uz lēnas uguns cep 15-20 minūtes, pa laikam apmaisot. Pasniedz siltus (ja gatavo iepriekš, pirms pasniegšanas vienkārši uzsilda).

Iedvesma: Greedy Gourmet

Filed Under: Dārzeņu ēdieni Tagged With: Ātri un vienkārši, Piedevas gaļas ēdieniem, Sīpols

« Kazas siera kūka ar dzērveņu mērci
Ķirbju krēmzupa ar baravikām »

Comments

  1. ogumeitene says

    27 decembra, 2011 at 10:54

    Šos es gatavoju regulāri. Es gan taisu mazliet savādāk, tādus ķepīgākus, zaptainākus. Vēl ir ideāli šādā veidā glazēt mazos marinētos sīpoliņus, ko var nopirkt lielveikalos.

    Atbildēt
    • Linda says

      27 decembra, 2011 at 11:13

      Vai ar marinētajiem sīpoliņiem nesanāk pārāk ‘etiķaina’ garša? Parastajiem Tu liec klāt vairāk cukura vai vēl kādu izejvielu?

      Atbildēt
      • ogumeitene says

        27 decembra, 2011 at 11:34

        Es lieku daudz cukuru..kādas 5 – 6 ēdamkarotes, bet brūno cukuru vai muskavado.
        Nē, tie apaļie sīpoliņi sanāk pat maigāki, nekā sagrieztie…

        Manējie ir šeit : http://ogumeitene.blogspot.com/2011/09/aknu-pastete-ar-sipolu-zapti.html

        Ideāli ar pastēti, sieru vai vienkārši vārītu gaļu.

        Atbildēt
  2. Linda says

    27 decembra, 2011 at 11:46

    Jā, Tavējie izskatās pilnīgi savādāki! Būs jāmēģina nākamreiz paeksperimentēt :)

    Atbildēt
    • ogumeitene says

      27 decembra, 2011 at 11:51

      šos es atklāju vienā kafejnīcā. nekas cits neatlika kā prasīt recepti pavāram :)

      Atbildēt
  3. naminami says

    6 janvāra, 2012 at 08:20

    Hey, finally a title I can easily read :) Balsamic-glazed onions (“sibulad” in Estonian). Thank you for your tips re: rupjmaizes kārtojums – I’d love to try that in Latvia next time!
    Happy new year!!

    PS Any good Latvian food blogs in English?

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...