Sīpoli balzametiķī ir mans pēdējā laika atklājums. Ar ļoti minimāliem laika un izejvielu resursiem var pagatavot piedevu gaļas ēdieniem, kas ar savu patīkamo saldumu un konsistenci ‘savilks’ kopā visu maltīti. Derēs gan pie baltās, gan sarkanās gaļas. Un pie cūkas cepeša – ideāli.
Izejvielas:
- 4 lieli sīpoli (baltie vai sarkanie)
- 60 g sviesta
- 60 ml balzāmetiķis
- 2 tējk.cukura
- šķipsniņa sāls
- Nomizo sīpolus, pārgriež gareniski uz pusēm un tad sagriež plānās un pēc iespējas vienāda biezuma ripiņās.
- Uzkarsē pannu un uz vidējas uguns liek uz pannas sviestu. Izkausē un pagaida kamēr sviests ir uzsilis. Pievieno sīpolus un kārtīgi samaisa – tā, lai tie būtu pārklāti ar sviestu. Cep 5 minūtes, kamēr sīpoli sāk ‘svīst’ (izskatās skaisti spīdīgi).
- Pievieno cukuru, sāli un balzāketiķi.
- Uz lēnas uguns cep 15-20 minūtes, pa laikam apmaisot. Pasniedz siltus (ja gatavo iepriekš, pirms pasniegšanas vienkārši uzsilda).
Iedvesma: Greedy Gourmet
ogumeitene says
Šos es gatavoju regulāri. Es gan taisu mazliet savādāk, tādus ķepīgākus, zaptainākus. Vēl ir ideāli šādā veidā glazēt mazos marinētos sīpoliņus, ko var nopirkt lielveikalos.
Linda says
Vai ar marinētajiem sīpoliņiem nesanāk pārāk ‘etiķaina’ garša? Parastajiem Tu liec klāt vairāk cukura vai vēl kādu izejvielu?
ogumeitene says
Es lieku daudz cukuru..kādas 5 – 6 ēdamkarotes, bet brūno cukuru vai muskavado.
Nē, tie apaļie sīpoliņi sanāk pat maigāki, nekā sagrieztie…
Manējie ir šeit : http://ogumeitene.blogspot.com/2011/09/aknu-pastete-ar-sipolu-zapti.html
Ideāli ar pastēti, sieru vai vienkārši vārītu gaļu.
Linda says
Jā, Tavējie izskatās pilnīgi savādāki! Būs jāmēģina nākamreiz paeksperimentēt :)
ogumeitene says
šos es atklāju vienā kafejnīcā. nekas cits neatlika kā prasīt recepti pavāram :)
naminami says
Hey, finally a title I can easily read :) Balsamic-glazed onions (“sibulad” in Estonian). Thank you for your tips re: rupjmaizes kārtojums – I’d love to try that in Latvia next time!
Happy new year!!
PS Any good Latvian food blogs in English?