Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ķirbju krēmzupa ar baravikām

27 decembra, 2011 2 komentāru

Virtuvē uz skapja augšas savu kārtu jau kopš rudens gaida ķirbis. Šodien, ievērojot atslodzi pēc svētku mielastiem, izdomāju, ka jāpagatavo ķirbju zupa. Īstā kombinācija izveidojās, kad atcerējos par žāvētajām baaravikām, ko iegādājos Latvijā. Rezultāts – ķirbju krēmzupa ar baraviku gabaliņiem. Mani pārsteidza rezultāts – ļoti patīkami ‘dūmaina’ garša, pati zupa – ļoti sātīga. Noteikti vēl atkārtošu.

Četru Sezonu receptē pamainīju proporcijas pēc savām sajūtām un pielāgoju pāris izejvielas savām garšas kārpiņām :) Jebkurā gadījumā – paldies Signei par burvīgo recepti! 

Izejvielas:

  • 30 g kaltētu baraviku
  • 35 g sviesta cepšanai
  • 2 palieli sīpoli, sagriezti mazos gabaliņos
  • 3 ķiploka daiviņas, ļoti smalki sakapātas
  • 750 g nomizota ķirbja, sagriezts nelielos kubiņos
  • 2 salvijas lapas
  • 800 ml karsta liellopa buljona
  • grauzdēta maizīte, pipari un saldais krējums pasniegšanai

Gatavošana:

  1. Baravikas liek karstā ūdenī un patur vismaz 1 stundu vai pat vairāk, līdz tās kļuvušas mīkstas.
  2. Uzkarsē katlu, tajā liek sviesta gabaliņu un pagaida, kamēr tas izkūst. Pievieno sīpolu – maisot sautē 5 minūtes, beigās pievieno ķiploku, pacep vēl 1 minūti.
  3. Izņem no ūdens baravikas un ar nazi sasmalcina. Ieliek baravikas kokvilnas drāniņā vai marlē un izveido sainīti, lai nekas nekristu ārā.
  4. Kad sīpoli katlā sasautējušies, pieliek ķirbi un salvijas lapas, pielej 600 ml buljona un baraviku ūdeni, un pa vidu ieliek drāniņu ar baravikām. Vāra apmēram 20 minūtes vai, līdz ķirbja gabaliņi mīksti.
  5. Kad ķirbja gabaliņi mīksti, izņem no zupas drāniņu ar baravikām un pārējo masu, kas katlā, sablenderē. Izberž iegūto biezeni caur sietu, ieliek atpakaļ katlā un pievieno no drāniņas izņemtās baravikas. Pielej biezeņzupai pāri palikušos 200 ml buljona (skatās pēc zupas konsistences, vai izmantot visu).
  6. Pasniedz ar grauzdētu maizīti un karoti saldā krējuma. Pārber ar svaigi maltiem pipariem.

Iedvesma: Četras Sezonas

Filed Under: Zupas Tagged With: Ķirbis, Ķirbju zupa, Rudens, Veģetāri, Veselīgi

« Balzāmetiķī karamelizēti sīpoli
Mans Rīgas restorānu TOP 7 * (2011) »

Comments

  1. sarkanakmens says

    27 decembra, 2011 at 21:13

    Izskatās gārdi! Interesanti kā ir ar garšu? :)

    Atbildēt
    • Linda says

      27 decembra, 2011 at 21:38

      Garša laba, es teiktu pat – ekselenta! Vairāk pēc sēnēm nekā pēc ķirbja ;)

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...