Vasarā publicēju recepti cūkgaļas filejai ar apelsīnu mērci. Tomēr šoreiz bija tāds francisks noskaņojums un gribēju fileju sagatavot Francijas gaumē. Tāpēc izmantoju Dižonas sinepes un pļavas ziedu medu (no Latvijas :)). Laika gaļu marinēt nebija, tāpēc uzreiz cepu. Bet 100% rezultāts būs vēl labāks, ja fileju medus un sinepju maisījumā paturētu pāris stundas.
Izejvielas (4-5 cilvēkiem):
- 3 tējk.medus, šķidrs
- 6 tējk.Dižonas sinepju
- 2 tējk.sojas mērces
- 3 ķiploka daiviņas, sīki sakapātas
- ja ir – 1 tējk. Provansas sausais garšaugu maisījums vai žāvēta raudene
- 2 cūkgaļas filejas (tievās garās)
Gatavošana:
- Uzkarsē krāsni uz 190C.
- Sajauc kopā medu, sinepes un sojas mērci. Pievieno sīki sakapāto ķiploku un garšaugus (ja izmanto).
- Cūkgaļas filejas vienmērīgi pārklāj ar medus-sinepju mērci un noliek 2 stundas vēsumā marinēties (ja nav laika, cep uzreiz). Pēc tam liek uz cepešpannas un šauj uzkarsētajā cepeškrāsnī iekšā! Cep apt.30 minūtes vai tik ilgi, kamēr gaļas temperatūra sasniedz 70C (pārbauda ar termometru, jo filejas diametrs un līdz ar to cepšanas laiks var atšķirties). Filejas iekšpuse vairs nedrīkst būt rozā jeb neizcepusies. Kamēr fileja krāsnī, to ik pa laikam ar karoti aplej ar cepšanas gaitā izdalījušamies sulām, kas sajaukušās ar mērci – tādā veidā gaļa tiks pasargāta no izžūšanas (šo nosacījumu es katru reizi stingri ievēroju!).
- Pirms pasniegšanas fileju 5 minūtes ‘atpūtina’. Cepšanas traukā būs palikusi medus-sinepju mērce kopā ar gaļas sulām – to ar karoti lej mērces traukā un pasniedz klāt pie filejas (ja nepieciešams, pirms tam pannā uz plīts uzsilda).
Kate says
Izmantojot šo recepti sanāca ļoti gardi, lai gan arī man nebija laika paturēt marinādē – cepu uzreiz.
Paldies par recepti:)!
Linda says
Paldies par atsauksmi! Un prieks, ka izdevās – labi izcept šo cūkas daļu ir īsta māksla :)
Laura says
Bija garsigi :) Es liku tumso sojas merci, tapec man nesizskatijas gluzi ka foto, bet garsa bija fantastiska, garsoja gan man, gan viram, gan meitai. Paldies!
Linda says
Galvenais, lai garša laba, izskats dažreiz ir otršķirīgs :) Lai Tev veicas ar kulinārajiem eksperimentiem arī turpmāk!
Ilvija says
Ļoti gardi sanāca, man pamarinējās aptuveni stundiņu! Paldies par recepti!
Linda says
Veseli ēduši :)